Sportief dagelijks fietsen in Rotterdam

Cannondale E-series 2 Women’s rigid *****

 

Cannondale E-series 2 Women’s rigid  ***** Prijs: €2799,-

Gewicht fiets met accu 22,2 kg, zonder accu 19,7 kg.

Accu

  • Prijs losse accu: €849,-
  • Capaciteit: 400 Wh
  • Gewicht: 22,2/19,7
  • Materiaal: li-ion
  • Actieradius: 67,6km / 16,9km  per 100 Wh

Monteren accu gaat makkelijk. Aansluiting op de fiets lijkt wat slap. Hoogste actieradius van de fietsen met Boschmotor, vermoedelijk door efficiënte derailleuraandrijving. Helaas alleen te laden los van de fiets.   

Display

Fraai, uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar display in het midden van de fiets en bediening links bij het handvat. Prettige knopjes met klikjes. Met aansluiting voor laden telefoon e.d.

Ondersteuning

Cannondale  gebruikt het elektrisch systeem van Bosch. De ondersteuning, met krachtsensor en motor bij de trapas, voldoet onder alle omstandigheden zeer goed. Ondersteuning heel lichtjes voelbaar in de pedalen.

Overige punten

Uitstekende, sportieve, lichte fiets met hydraulische schijfremmen en goede verlichting op de accu. Zeer prettige rijeigenschappen door zeer lage gewicht en stijf frame (mede door drager die onderdeel van het frame is). Wel ontbreekt de vering en is de instap vrij hoog. Opvallend was dat het kettingscherm aanliep in de lichtste versnelling (wordt verbeterd volgens Cannondale). De derailleuraandrijving is kwetsbaar. Door middenmotor zijn banden makkelijk te vervangen.

Eindconclusie

Uitstekende, zeer lichte fiets met prima afmontage, stijf frame  en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden.