Fietsstadverkiezing 2018-header

Veelgestelde vragen in 2018

Wat is Fietsstad 2018 precies voor een verkiezing?

De Fietsersbond organiseert de Fietsstad 2018 verkiezing om gemeenten in Nederland enerzijds aan te kunnen spreken op het bevorderen van het fietsklimaat in hun gemeente, anderzijds gemeenten die al wel een goed fietsklimaat hebben te belonen voor hun prestaties.

Hoeveel winnaars zijn er?

Er krijgt één gemeente de eretitel Fietsstad 2018, maar er zijn ook titels gegeven aan de beste landelijke gemeente en de beste gemeente met meerdere grote kernen.

 

 

 

Ik kan mijn gemeente niet vinden in de Top 100!

Helaas hadden niet alle deelnemers aan de enquête alle vragen beantwoord. Gemeenten kunnen alleen in de top 100 terechtkomen als alle vragen in de enquête voldoende beantwoord zijn voor een betrouwbaar beeld. Je kunt wel op de kaart kijken hoe jouw gemeente scoort.

 

 

Wat gebeurt er verder met de resultaten?

De resultaten van de enquête worden gebruikt om te bepalen welke gemeente de eretitel Fietsstad 2018 zal krijgen. Ook zullen Fietsersbond vrijwilligers de resultaten gebruiken om hun gemeente te stimuleren de fietser meer wind in de rug te geven.

 

 

Ik wil graag als vrijwilliger voor de Fietsersbond aan de slag, waar kan ik me aanmelden?

Als vrijwilliger van de Fietsersbond word je onderdeel van een van onze afdelingen. Neem snel contact op met [email protected] en vermeldt waar je actief wil worden, dan zorgen wij dat je gegevens doorgegeven worden aan de juiste afdeling.