fietsstad2020_header

Veelgestelde vragen

Wat is Fietsstad 2020 precies voor een verkiezing?

De Fietsersbond organiseert de Fietsstad 2020 verkiezing om gemeenten in Nederland enerzijds aan te kunnen spreken op het bevorderen van het fietsklimaat in hun gemeente, anderzijds gemeenten die al wel een goed fietsklimaat hebben te belonen voor hun prestaties.

Hoe doe ik als gemeente mee?

Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing, maar de kans om de eretitel ‘Fietsstad’ te bemachtigen wordt natuurlijk groter zodra er veel gelobbyd wordt voor ingevulde enquêtes. Ons doel is om minimaal 50 ingevulde enquêtes per gemeente te behalen. Met dit aantal kunnen we de gemeenten op de juiste manier met elkaar vergelijken.

Welke vragen staan er in de enquête?

Om de antwoorden te kunnen vergelijken met de uitslag van 2018 hebben we de vragenlijst grotendeels gelijk gehouden. Enkele vragen zijn beter geformuleerd en te totale enquête is korter gemaakt. Bekijk hier de vragen die in 2018 gesteld zijn.

Naast de uitslag van de enquête wordt er data gebruikt uit onze Routeplanner.

Hoeveel winnaars zijn er?

Er krijgt één gemeente de eretitel Fietsstad 2020, maar er worden ook kleinere titels vergeven aan bijvoorbeeld de grootste stijger ten opzichte van 2018.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van de enquête worden gebruikt om te bepalen welke gemeente de eretitel Fietsstad 2020 zal krijgen. Ook zullen Fietsersbond vrijwilligers de resultaten gebruiken om hun gemeente te stimuleren de fietser meer wind in de rug te geven.

Ik wil graag als vrijwilliger voor de Fietsersbond aan de slag, waar kan ik me aanmelden?

Als vrijwilliger van de Fietsersbond word je onderdeel van een van onze afdelingen. Neem snel contact op met [email protected] en vermeldt waar je actief wil worden, dan zorgen wij dat je gegevens doorgegeven worden aan de juiste afdeling.