School tekening

Inspiratie

Hier vind je artikelen, filmpjes en andere inspiratie!

Wil je dieper in alle achtergrondinformatie duiken over een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving? Kun je wel wat extra feiten en cijfers gebruiken om de noodzaak voor aanpassingen over te brengen op je collega’s? Of laat je je graag inspireren door wat er in andere regio’s gebeurt? Je vindt het allemaal op deze pagina.

Marco te Brömmelstroet over de beweegvriendelijke schoolomgeving

Marco te Brömmelstroet neemt ons mee in zijn aanpak om, in plaats van een geplande K&R zone bij de school van zijn eigen kinderen, een beweegvriendelijke omgeving te maken. Hij schetst het proces, illustreert waarom dat moeizaam gaat en helpt ons aan de hand van een aantal praktijksituaties door een andere bril te kijken en stelt de terechte vraag waarom wij als samenleving überhaupt auto’s faciliteren in de schoolomgeving.

Bron: www.youtube.com

Whitepaper Kenniscentrum Sport en Bewegen

Speel, ren, fiets, skate, zwem, sup en bewandel… de route naar een beweegvriendelijke omgeving

Het doel van deze whitepaper is om beleidsmakers te helpen bij het creëren van een beweegvriendelijke omgeving, om dit onderwerp domein overstijgend op de (gemeentelijke) agenda te krijgen en om collega’s uit andere sectoren sport- en beweeginclusief te laten denken en werken. Deze whitepaper kan ook een startpunt zijn voor alle betrokken professionals die zelf met dit onderwerp aan de slag willen en op zoek zijn naar handvatten of inspirerende voorbeelden.

Download de whitepaper