header_driewiel

Meewerkstage: Fietsheld die gek is op evenementen organiseren

Kan jij als geen ander meerdere ballen in de lucht houden? Schrikken ad hoc klussen en deadlines jou niet af? Ben je gek op organiseren en plannen? Check, check check? Wij zijn op zoek naar een stagiair die ons team komt versterken en samen met ons de uitdaging aangaat om evenementen te organiseren die zowel lokale als landelijke impact hebben.

LinkedIn_site

Wie zijn wij?

De Fietsersbond zet zich al sinds 1975 in voor alles wat te maken heeft met fietsen. Wist je dat wij voor je geregeld hebben dat je de eerste 24 uur gratis kan parkeren bij stations? We willen fietspaden veiliger maken zodat alle soorten fietsers zich er thuis voelen, we hebben de beste fietsrouteplanner van Nederland en we hebben er ook voor gezorgd dat er nu een leasefietsregeling is waardoor meer mensen op de fiets naar hun werk gaan in plaats van met de auto. Dit doen we niet alleen vanuit het landelijke bureau in Utrecht, er werken namelijk dagelijks 1.800 vrijwilligers in 152 afdelingen in het land aan betere fietsvoorzieningen voor fietsers. Samen dragen we onze missie uit: De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

Waar hebben we jouw hulp bij nodig?

Tijdens mijn stage heb ik veel ervaring op kunnen doen op het gebied van marketing & communicatie. Ondanks dat de stage volledig vanuit huis gedaan moest worden door Covid19, was er een goede klik met alle collega’s. Een erg leuke en leerzame stageplek!

Martin Mijnten - september 2020

We zijn op zoek naar een stagiair in de periode februari 2022 t/m juni 2022.

 • Je helpt bij de organisatie van ons allereerste Fietsfestival
 • Je ondersteunt bij de organisatie van een relatie evenement met onze partners en de Vrienden van de Fietsersbond
 • Je brengt je creatieve ideeën in voor de organisatie van lokale evenementen in 4 gemeenten in het kader van de campagne en verkiezing Fietsstad 2022
 • Je denkt actief mee over de organisatie van fietscafés bij lokale afdelingen van de Fietsersbond

Wat verwachten we van jou?

 • Je zit in het 2e of 3e jaar van de opleiding evenementen / eventmanagement
 • Je bent zelfstandig, neemt initiatief en houd van aanpakken
 • Je bent niet bang om vragen te stellen of ideeën in te brengen
 • Het is een pré als je gek bent op sticky notes en kennis hebt van Agile werken (bijvoorbeeld in de tool Trello)

Wat krijg je er voor terug?

 • Persoonlijke begeleiding
 • Een plek als collega in het team communicatie en vrijwilligersmanagement
 • Stagevergoeding van €300 euro per maand
 • Een CV aanvulling waar je U tegen zegt
 • Een werkweek van 32 uur
 • (online) Activiteiten om je collega’s beter te leren kennen

Op dit moment werken we weer even thuis. Maar we bieden jou de mogelijkheid om minimaal 1 dag per week naar ons kantoor in Utrecht te komen.

Ben je enthousiast geworden? Aarzel dan niet en mail direct je motivatie en CV of neem telefonisch contact op met Carmen Meijer.

Carmen2

Carmen Meijer

Project- en campagnemanager

Als ik met de zon in mijn gezicht op de fiets zit en verschillende soorten fietsers mij laten glimlachen, ben ik er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Met als doel dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren. Ik sta aan het startpunt van nieuwe campagnes en ben betrokken tot we samen het eindpunt hebben behaald!