Fietsersbond blij met openhouden Limburgse overwegen

Goed nieuws voor fietsers in Limburg: drie spoorwegoverwegen in Elsloo, Geleen en Heerlen worden niet opgeheven. Prorail had gepland om deze onbewaakte spoorwegovergangen te sluiten. Daarmee werden fietsers, hardlopers, wandelaars en paardensporters gedupeerd omdat hun route dan langer zou worden en soms ook onveiliger.  Door druk van de Fietsersbond en de belangenorganisaties voor lopen, fietsen en paardensport is dit nu van de baan.

Prorail is voornemens om 130 onbewaakte spoorwegovergangen in het hele land te sluiten vanwege veiligheid. Door bezuinigingen is er veel te weinig geld beschikbaar om deze overgangen beter te beveiligen en bovendien kunnen gemeenten vaak de benodigde 50% medefinanciering niet opbrengen. Een groot deel van deze overwegen is echter van groot belang voor recreatieve routes voor fietsers, wandelaars, hardlopers en paardensporters. 

Fietsersbond, Wandelnet, Fietsplatform, KNHS, ANWB en NOC*NSF werken samen om zoveel mogelijk spoorwegovergangen veilig open te houden.

Categorieën