Fietsersbond verslaat Google Maps: update

App klaar in het voorjaar

De slimme Routeplanner app van de Fietsersbond als stuurkabouter

Meer dan 80.000 euro gaven onze leden voor een betere Routeplanner-app. Nog even geduld. Het gaat de goede kant op: voorjaar 2021 kun je de app op je telefoon zetten.

We liggen op koers. Als we zo doorgaan kan voorjaar 2021 onze nieuwe superdeluxe Routeplannerapp worden gelanceerd. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Projectleider Patricia Rijkse: ‘Onze enquête over de wensen voor de routeplanner werd binnen een paar dagen zeshonderd keer ingevuld en het animo om de app te testen was gigantisch. Mensen wilden er met alle liefde tijd in hun agenda vrij voor maken. Helaas kon lang niet iedereen meehelpen. Uit de enquête bleek dat fietsers het liefst wilden dat de app ook als navigator gebruikt kon worden. De kaart moet mee kunnen draaien, je moet kunnen zien hoe ver je nog moet fietsen tot je op de bestemming aangekomen bent en wat je gemiddelde snelheid is. Knooppunten vonden mensen ook belangrijk. Dat zijn hele normale wensen. Een app hoort dat te kunnen. Routes delen vonden mensen dan weer niet zo belangrijk.

Gedetailleerd? Of toch schematischer?

Het unieke van onze Routeplanner is dat de routes dankzij onze vrijwilligers beter, geavanceerder en actueler zijn dan alle andere routeplanners. Alleen de toegankelijkheid en het gebruiksgemak waren niet in orde. Dat gaat allemaal goed komen! Het prototype is nu nog heel ruw en ziet er nog niet uit. Maar de eerste testers waren al wel heel lovend over de gebruiksvriendelijkheid.’
Komende tijd wordt er verder gebouwd en getest. Onder meer wordt dan gekeken hoe de kaart eruit moet zien. Heel gedetailleerd? Of toch schematischer? Wordt vervolgd.

Actie: Fietsersbond verslaat Google maps

Ken je onze Routeplanner al? Het is de meest volledige fietsrouteplanner van Nederland, veel beter dan Google Maps. Google heeft macht en geld, maar wij hebben gouden vrijwilligers die jou helpen om de snelste, groenste of rustigste route te kiezen. Alleen is onze app nog niet zo gebruiksvriendelijk als Google maps. De app perfectioneren is het enige dat onze vrijwilligers niet zelf kunnen. In 2019 hebben we maar liefst 80.000 euro opgehaald om de Routeplanner te verbeteren. We verwachten voorjaar 2021 met iets moois voor de dag te komen. Maar doneren kan natuurlijk nog steeds. Hoe meer geld we binnenhalen, hoe beter onze planner. Doneer 5 euro, 15 of meer en maak de Routeplanner van de Fietsersbond beter dan ooit! (En wíj doen niks met je persoonlijke gegevens ;-))

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.