Fietsersbond verslaat Google Maps: update

App klaar in het voorjaar

De slimme Routeplanner app van de Fietsersbond als stuurkabouter

Meer dan 80.000 euro gaven onze leden voor een betere Routeplanner-app. Nog even geduld. Het gaat de goede kant op: voorjaar 2021 kun je de app op je telefoon zetten.

We liggen op koers. Als we zo doorgaan kan voorjaar 2021 onze nieuwe superdeluxe Routeplannerapp worden gelanceerd. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Projectleider Patricia Rijkse: ‘Onze enquête over de wensen voor de routeplanner werd binnen een paar dagen zeshonderd keer ingevuld en het animo om de app te testen was gigantisch. Mensen wilden er met alle liefde tijd in hun agenda vrij voor maken. Helaas kon lang niet iedereen meehelpen. Uit de enquête bleek dat fietsers het liefst wilden dat de app ook als navigator gebruikt kon worden. De kaart moet mee kunnen draaien, je moet kunnen zien hoe ver je nog moet fietsen tot je op de bestemming aangekomen bent en wat je gemiddelde snelheid is. Knooppunten vonden mensen ook belangrijk. Dat zijn hele normale wensen. Een app hoort dat te kunnen. Routes delen vonden mensen dan weer niet zo belangrijk.

Gedetailleerd? Of toch schematischer?

Het unieke van onze Routeplanner is dat de routes dankzij onze vrijwilligers beter, geavanceerder en actueler zijn dan alle andere routeplanners. Alleen de toegankelijkheid en het gebruiksgemak waren niet in orde. Dat gaat allemaal goed komen! Het prototype is nu nog heel ruw en ziet er nog niet uit. Maar de eerste testers waren al wel heel lovend over de gebruiksvriendelijkheid.’
Komende tijd wordt er verder gebouwd en getest. Onder meer wordt dan gekeken hoe de kaart eruit moet zien. Heel gedetailleerd? Of toch schematischer? Wordt vervolgd.

Steun de Routeplanner

Onze Routeplanner is de meest volledige fietsrouteplanner van Nederland. We hebben gouden vrijwilligers die jou helpen om de snelste, groenste of rustigste route te kiezen. Een fietsrouteplanner van fietsers voor fietsers. In 2021 hebben we een nieuwe app gelanceerd met een volledig nieuw design en veel nieuwe functies.

Help jij mee bij de ontwikkeling?

Met jouw donatie doen we het volgende:

  • Koppeling maken tussen de Routeplanner desktop versie en de app zodat de gemaakte routes in de app opgehaald kunnen worden.
  • Toevoegen van een GPX-export in de Routeplanner-app.
  • Structureel toevoegen van nieuwe voorgeplande routes en LF-routes zodat je altijd genoeg fietsinspiratie hebt.
  • Verminderen van het batterijverbruik en oplossen van kleine crashes en bugs.

"*" geeft vereiste velden aan

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.