Landelijke start fietsverlichtingsacties in Zwolle

In het kader van de campagne Vriendelijkverkeer.nl organiseert de Fietsersbond deze herfst in het hele land fietsverlichtingsacties. Leden van de bond repareren gratis de fietsverlichting van fietsers. Zij geven daarnaast voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips. Doel van de acties is de lampjes van fietsers brandend te krijgen en te houden.

“Verlicht fietsen is prettig voor jezelf omdat anderen dan beter rekening met je kunnen houden. Daarom voeren we dit jaar de acties in het kader van de campagne Vriendelijkverkeer.nl,” aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. De landelijke start van deze fietsverlichtingsacties vindt dit jaar plaats in Zwolle op 9 oktober om 13.00. Wethouder Cees Berkhout en Hugo van der Steenhoven zullen daar de starthandeling verrichten.

Fietsersbond biedt gratis reparatie en advies fietsverlichting
De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting op de markt is en dat verlichting snel stuk gaat. De bond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten, dynamo’s en losse lampjes. Uitgebreide informatie hierover staat hier.

Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips en informatie over ‘Groot en klein’ licht. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. Ledverlichting (die op batterijen werkt) wordt daarom steeds populairder.

Bezoekers van de verlichtingsactie krijgen bovendien antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsancties van de politie. “Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat”, aldus Hugo van der Steenhoven.

Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis achterlicht en koplamp cadeau.

Klik hier voor een overzicht van alle Fietsverlichtingsacties van lokale afdelingen van de Fietsersbond

Categorieën