Meinummer Vogelvrije Fietser

In het nieuwste nummer van de Vogelvrije Fietser, het ledenblad van de Fietsersbond onder meer een interview met Koos Spee, landelijk verkeersofficier, over handhaving, verslonzing en snelheid als gevoelskwestie. 

VVFVerder in dit nummer:

Koos Spee wil tractors aan banden
Landelijk verkeersofficier Koos Spee is ook wel eens beboet voor te hard rijden. Spee: ‘Tja, ik ben ook maar een mens. Hoewel ik me als geen ander aan de regels moet houden. Als je het evangelie verkondigt, moet je je er ook naar gedragen.’ Spee over handhaving, verslonzing en snelheid als gevoelskwestie.
Lees hier het artikel online (pdf)

Telecomkabelwet, bedankt!
Meer dan de helft van de tienduizend klachten op het meldpunt ‘Mijn slechtste fietspad’ is opgelost. Niet alleen dankzij de inzet van vrijwilligers. Ook kabelbedrijven dragen hun steentje bij. Die zijn verplicht na hun werkzaamheden fietspaden netjes te herstellen.
Lees hier het artikel online (pdf)

Zonder files naar het werk
Elke ochtend ronkend in de file met pijn in je kuit van het koppelen. Er zijn betere manieren om je werkdag te beginnen. Op de fiets, bijvoorbeeld. Dat scheelt ook weer een avondje sporten. Wetenschappers laten hun licht schijnen over fietsen naar het werk. Over de fiets als statussymbool, gewoontegedrag en fitheid.
Lees hier het artikel online (pdf)

Airbag redt fietsers
Een simpele airbag is bij een aanrijding het verschil tussen een dode en een duizelige fietser. Volgens onderzoekers van TNO kan een airbag op de voorruit ‘opzienbarend hoge reducties’ van hoofdletsel opleveren.
Lees het artikel (pdf)

Stelling: Wachttijdvoorspellers zijn een goede zaak
Lees de stelling van de Vogelvrije Fietser en reageer zelf online:
www.vogelvrijefietser.nl/stelling

En verder:

  • Op fietsvakantie slapen en ontbijten bij mensen thuis in ‘Een vriendendienst’
  • Hoe een simpele airbag het verschil maakt tussen een dode en een duizelige fietser in ‘Airbag redt levens’
  • ‘Stuurman en stoker’ over het blind vertrouwen dat bij tandem rijden een vereiste is
  • Fietsers die willens en wetens in levensgevaar worden gebracht. In Engeland rondfietsen blijkt geen lolletje in ‘Britten haten fietsers’

 

Lees alle artikelen: neem nu een abonnement voor 26 euro per jaar: zes keer per jaar de Vogelvrije Fietser én automatisch lid van de Fietsersbond of vraag een gratis proefnummer aan.

Categorieën