‘Vliegende hond’ op de fiets

Zo blijft je hond op de fiets warm en droog

De hond van Eva van Joost zit elke dag wel een uur op de fiets, op weg naar haar werk bij de Dierenbescherming in Amsterdam. Van Joost: ‘Hij zit ook op de fiets als het stortregent of vriest en hij kan niet bewegen om het warm te krijgen.’ En van kleding voor honden houdt Van Joost niet. Daarom bedacht ze een overkapping die je heel makkelijk op een doorsnee kratje kunt bevestigen en er net zo makkelijk afhaalt: de Kalong.

De Kalong houdt je hond op de fiets warm en droog

Kalong
Van Joost: ‘Kalong is Indonesisch voor vliegende hond, een vleermuizensoort. Ik heb zelf wat Indonesisch bloed, het koppie van mijn hond Scott lijkt wel wat op een vleermuis en als je op de fiets zit vliegt hij een beetje. Bovendien kun je er een mooi logo van maken.’ Het Kalong glasshouse is geschikt voor een doorsnee krat, heeft doorzichtige perspex zijwanden en kost 99 euro. Van Joost: ‘Het is niet goedkoop gemaakt. Het is lokaal geproduceerd en veel onderdelen worden met de hand gemaakt, zoals het oprolbare waterdichte canvas. Dat wordt door een naaiatelier gemaakt.’  Bij de overkapping is ook een kussen te koop dat de kieren stopt.

Dertig
Het Kalong glasshouse is nu (2013) een jaar te koop en er zijn er dertig van verkocht. Niet zoveel, maar erg bekend is hij ook nog niet. Van Joost neemt zich voor dit jaar meer energie te steken in de marketing. ‘Er moet vraag naar zijn. Er rijden alleen al in Amsterdam zoveel mensen rond met een hond in een kratje.’

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.