BvOF-2018_0509_BP-Groene-Loper-Bart-van-Overbeeke2

Fietsvriendelijke bedrijven nieuws

Steeds meer bedrijven stimuleren het fietsen naar het werk. Het netwerk van bedrijven dat zich hiervoor bij Fietsvriendelijk bedrijf aansluit groeit snel. Inmiddels heeft een aantal bedrijven zich aangemeld voor certificering. Hieronder een lijst met bedrijven die mee doen, de aankondiging van een certificering etc.

Erasmus MC gecertificeerd

Woensdag 26 juni is het Erasmus MC gecertificeerd als fietsvriendleijk bedrijf. Goed om te merken dat een medisch ziekenhuis de preventieve werking van fietsen naar het werk zo voortvarend oppakt. Ze hebben zelfs een fietsenmaker op het terrein van het ziekenhuis om de reparaties en onderhoud tijdens het werk mogelijk te maken. Mooie opsteker was dat de wethouder verkeer van Rotterdam gelijk toezegde om de gemeente Rotterdam ook te willen laten certificeren. Goede voorbeelden worden verdienen te worden gevolgd.

Spanninga Metaal BV gecertificeerd

Dinsdag 25 juni is Spanninga gecertificeerd. Als eerste bedrijf in de fietsindustrie heeft Spanninga zich laten certificeren. Naast het belang van gezonde werknemers is het logisch dat je als bedrijf wilt uitstralen dat je trots bent op je fietsende werknemers vooral in de branch van de fietsindustrie en handel

Certificering Waterschap Rivierenland

Donderdag 11 april is het Waterschap Rivierenland als eerste waterschap gecertificeerd als fietsvriendelijk bedrijf met een Gouden certificering. Het waterschap koppelt het fietsen aan gezondere werknemers, betere bereikbaarheid en minder CO2 uitstoot. Dit laatste is ook een operationeel belang van het waterschap.

Op donderdag wordt voor het personeel een informatiemarkt ingericht en krijgt de certificering een feestelijk tintje. Hierbij worden ook de geïnteresseerden van andere bedrijven en de wethouder uitgenodigd. Directeur van de Fietsersbond Saskia Kluit overhandigt het certificaat.

TU Eindhoven

TU Eindhoven is 14 mei gecertificeerd. De TU spant zich in om van de campus de meest fietsvriendelijke campus van Nederland te maken. Samen met een groot aantal bedrijven vormen ze de kern van Brainport Eindhoven. De TU spant zich in om steeds meer werknemers op de fiets naar de campus te laten komen.

Bedrijven die zich willen certificeren

De bedrijven die zich hebben aangemeld om te certificeren staan hieronder. Zodra het certificaat is uitgereikt worden ze in een apart artikel vermeld. Samen hebben de deelnemende bedrijven meer dan 35 000 werknemers in dienst.

Wij verwelkomen:

  • gemeente Rotterdam
  • Wageningen University & Research
  • Erasmus Universiteit Rotterdam