BvOF-2018_0509_BP-Groene-Loper-Bart-van-Overbeeke2

Fietsvriendelijke bedrijven nieuws

Steeds meer bedrijven stimuleren het fietsen naar het werk. Het netwerk van bedrijven dat zich hiervoor bij Fietsvriendelijk bedrijf aansluit groeit snel. Inmiddels heeft een aantal bedrijven zich aangemeld voor certificering. Hieronder een lijst met bedrijven die mee doen, de aankondiging van een certificering etc.

Certificering Waterschap Rivierenland

Donderdag 11 april wordt het Waterschap Rivierenland als eerste waterschap gecertificeerd als fietsvriendelijk bedrijf met een Gouden certificering. Het waterschap koppelt het fietsen aan gezondere werknemers, betere bereikbaarheid en minder CO2 uitstoot. Dit laatste is ook een operationeel belang van het waterschap.

Op donderdag wordt voor het personeel een informatiemarkt ingericht en krijgt de certificering een feestelijk tintje. Hierbij worden ook de geïnteresseerden van andere bedrijven en de wethouder uitgenodigd. Directeur van de Fietsersbond Saskia Kluit overhandigt het certificaat.

TU Eindhoven

TU Eindhoven wordt 14 mei gecertificeerd. De TU spant zich in om van de campus de meest fietsvriendelijke campus van Nederland te maken. Samen met een groot aantal bedrijven vormen ze de kern van Brainport Eindhoven. De TU spant zich in om steeds meer werknemers op de fiets naar de campus te laten komen.

Bedrijven die zich willen certificeren

De bedrijven die zich hebben aangemeld om te certificeren staan hieronder. Zodra het certificaat is uitgereikt worden ze in een apart artikel vermeld. Samen hebben de deelnemende bedrijven meer dan 35 000 werknemers in dienst.

Wij verwelkomen:

  • Spanninga metaal BV
  • Schuberg Philis
  • Erasmus Medisch Centrum
  • Wageningen University & Research
  • Erasmus Universiteit Rotterdam