Websitebanners_1670x370_forens-web

Fietsersbond zoekt fietsende data-analist

Heb je altijd al willen weten waar in Nederland de meest gelukkige fietsers zich bevinden? Of ouderen zich meer zorgen maken op het fietspad dan jonge fietsers? En kijken fietsers met een racefiets anders naar verkeerslichten dan mensen met een bakfiets? Wij zoeken een data-analist die ons op vrijwillige basis kan helpen om de data van zo’n 50.000 fietsers onder de loep te nemen. Zit jij het liefst met je neus in de cijfers, maar kun je niet kiezen tussen data-analyseren en fietsen? Dan zoeken wij jou.

afb_vacature_klein

Met de data-analyse help jij om het fietsen in Nederland veiliger, comfortabeler én leuker te maken voor alle fietsers. De data worden onder andere gebruikt om gemeenten te stimuleren hun fietsklimaat te verbeteren waar nodig. Fietsersbond vrijwilligers zetten de data in om het gesprek aan te gaan met beleidsmakers en creëren op die manier meer draagvlak voor fietsen. Aan jou de eer om deze cijfers leesbaar te maken, in een mooie vorm te gieten en daardoor alle fietsers in Nederland te voorzien van leuke fietsfeiten. Zodat we fietsers op een aantrekkelijke manier kunnen informeren op onze website, op social media, in een algemeen Fietsstad-rapport en in ons tijdschrift.

Het gaat om data die we hebben verkregen met het grootste fietsonderzoek van Nederland: de verkiezing tot Fietsstad 2022. De verkiezing is op 16 augustus 2021 gestart en eindigt op 31 oktober 2021, de uitreiking van de titel Fietsstad vindt volgend jaar plaats. Alle 352 gemeenten dingen automatisch mee naar de titel zodra zij minimaal 50 enquêtes hebben.

Het zou tof zijn als je

  • Excel op je duimpje kent
  • Goed bent met cijfers, maar ook kan denken in beeld
  • Meedenkt met mogelijke verbanden, vergelijkingen en verschillen
  • Beschikbaar bent tussen half november en eind januari
Fietsersbond-illus-Fietsstad_liggend_DRUK

Wat hebben we jou te bieden?

  • Vrijwilligersvergoeding
  • Persoonlijke begeleiding van onze vrijwilligersondersteuner
  • Toegang tot het Nationaal Fietscongres op 2 juni 2022 waar de uitslag van de Fietsstad bekend wordt gemaakt
  • Een werkplek voor een dag(deel) in de week op ons kantoor in Utrecht
  • Je weet als eerste welke gemeenten meedingen naar de titel Fietsstad 2022; maar dat moet je natuurlijk nog even geheim houden 😉

Lijkt het je leuk om hiermee aan de slag te gaan? Dan praten we je graag persoonlijk bij om de mogelijkheden te bespreken! Je kunt op deze vacature reageren door te mailen of bellen naar Daan van der Burgh. We ontvangen je reactie graag uiterlijk donderdag 28 oktober.

Daan van der Burgh

Daan van der Burgh

Projectmedewerker Vrijwilligers

Fietsgeluk is voor mij lekker alleen fietsen, de wereld met mijn pedalen verkennen: de bossen en weiden. Ik zet me ervoor in dat onze vrijwilligers met plezier activiteiten doen, dat onze club leuk blijft voor nieuwe vrijwilligers en dat we ons vernieuwen. Met mijn werk bij de Fietsersbond wil ik plezier voor fietsers en mezelf bereiken, dat we onze invloed versterken en fietsdromen verwezenlijken. Ik ben trots op onze vrijwilligers die enthousiast hun tijd inzetten voor het fietsen.