Sportief dagelijks fietsen in Rotterdam

Programmacoördinator Verkeersgezondheid

Vanwege het vertrek van de huidige programmacoördinator is de Fietsersbond per direct op zoek naar een nieuwe medewerker.

Fietsschool kinderen en jongeren

Achtergrond

De Fietsersbond is een organisatie die continu verandert en meebeweegt met maatschappelijke ontwikkelingen. Het beleidsplan ‘Koers 2020’ kent drie speerpunten: belangenbehartiging, consumentenvoorlichting en diensten voor fietsers.

Onze consumentenactiviteiten gericht op educatie, veiligheid en gezondheid komen samen in het programma Verkeersgezondheid. Dit zijn strategische thema’s voor onze organisatie. Gezondheid wordt maatschappelijk gezien steeds belangrijker, en fietsen is bij uitstek een makkelijke manier om mensen in beweging te krijgen. Onder het programma vallen verschillende projecten die in heel Nederland uitgevoerd worden en waarin vrijwilligers, freelancers en medewerkers van het bureau samenwerken.

De Fietsersbond zoekt voor het programma een nieuwe coördinator die in staat is om definitief een brug te slaan tussen de werelden van educatie, verkeersveiligheid, gezondheid en bewegen. De nieuwe programmacoördinator speelt een belangrijke rol binnen de strategische ontwikkeling van de Fietsersbond en is medeverantwoordelijk voor het realiseren van onze inhoudelijke en financiële doelen.

Taken

De programmacoördinator is het boegbeeld van het programma en het gezicht van de Fietsersbond binnen het werkveld verkeerseducatie en gezondheid. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, acquireren, coördineren en (deels) uitvoeren van de projecten die bij het programma horen. Het aantrekken, behouden en enthousiasmeren van vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van het werk. De programmacoördinator is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het programma en stuurt waar nodig bij. De programmacoördinator legt verantwoording af aan het management over behaalde (financiële) resultaten.

Naar wie zijn we op zoek?

We zoeken een enthousiaste collega die zijn of haar programma goed kan verkopen en op een inspirerende manier resultaten wil behalen; Onze ideale kandidaat kan overzicht houden; kan medewerkers en vrijwilligers motiveren en kan zo nodig rust brengen; Je bent in staat om financiering voor de activiteiten te realiseren.  Je bent initiatiefrijk en ondernemend, maar ook realistisch en kan goed zelfstandig werken; Je bent communicatief zeer vaardig, zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling.

Functie-eisen

 • WO of HBO met functie gerelateerde scholing;
 • Kennis van het werkveld van het programma; bij voorkeur een achtergrond in de gezondheid- of sportwereld.
 • Aantoonbare ervaring met programmamanagement;
 • Kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen in relatie tot het programma;
 • Ervaring met het aansturen van medewerkers, freelancers en vrijwilligers;
 • Gedegen kennis van MS Office (met name Sharepoint, Word, Excel, Outlook en PowerPoint).

En verder

 • De functie is voor 28-32 uur.
 • Je standplaats is ons kantoor in Utrecht, op een steenworp van het centraal station, maar er zijn ook mogelijkheden voor flexwerken.
 • De beloning is volgens schaal 10 van de cao Welzijn en in een telefoon en laptop wordt voorzien.
 • We zoeken iemand die zo snel mogelijk kan beginnen.
 • De bedrijfscultuur is informeel. We houden van fietsen, maar professionaliteit staat voorop.

Interesse?

Je kunt reageren tot en met woensdag 22 maart 2017. De gesprekken voor de eerste en tweede ronde vinden plaats in week 13 of zoveel eerder als mogelijk is.

Voor meer informatie kun je in week 11 bellen met Saskia Kluit via 030-291 81 71. Een motivatiebrief met cv kun je sturen naar sollicitatie@fietsersbond.nl.

Samen fietsen we beter!

Word lid