Fietsen stallen in Utrecht

Meewerkstage: Nieuwsgierige journalist/redacteur

LinkedIn_redactie_web

Wie zijn wij?

De Fietsersbond zet zich al sinds 1975 in voor alles wat te maken heeft met fietsen. Wist je dat wij voor je geregeld hebben dat je de eerste 24 uur gratis kan parkeren bij stations? We willen fietspaden veiliger maken zodat alle soorten fietsers zich er thuis voelen, we hebben de beste fietsrouteplanner van Nederland en we hebben er ook voor gezorgd dat er nu een leasefietsregeling is waardoor meer mensen op de fiets naar hun werk gaan in plaats van met de auto. Dit doen we niet alleen vanuit het landelijke bureau in Utrecht, er werken namelijk dagelijks 1.800 vrijwilligers in 152 afdelingen in het land aan betere fietsvoorzieningen voor fietsers. Samen dragen we onze missie uit: De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

Wat ga je bij ons doen?

Onze kleine redactie zoekt jouw frisse ogen en oren voor verhalen over fietsers en fietskleren, fietsboeken, fietscultuur, fietsroutes, fietsdromen, fietsinnovaties, producten om te testen enzovoort. Verhalen voor de site, de nieuwsbrief (Fietsflits) en ons ledenblad.

Concrete voorbeelden: interview met fietsdocent of een fietsshirtontwerper, winterhandschoenentest, artikel over de drukste fietspaden van Nederland. Maar ook: zorgen dat artikelen SEO-proof op de site komen te staan en leuke nieuwtjes verzamelen voor de social media. Wat je precies gaat doen, hangt uiteraard ook af van je eigen ideeën. We laten ons graag verrassen!

Wat zoeken iemand die...

 • Lol heeft in schrijven en blijft zoeken naar de beste invalshoeken en formuleringen
 • Durft te twijfelen en vragen te stellen
 • Nieuwsgierig is
 • Zelfstandig kan werken
 • Gevoel heeft voor beeld
 • (Als je het óók nog leuk vindt om filmpjes te maken is dat helemaal geweldig)

Wij bieden:

 • Een warm bad (volgens andere stagiairs)
 • Geïnteresseerde, behulpzame collega’s waar je mee kan lachen (en huilen)
 • Persoonlijke begeleiding
 • Een plek als collega in het team Communicatie en Vrijwilligersmanagement
 • Stagevergoeding van €300 euro per maand
 • (online) activiteiten om je collega’s beter te leren kennenOp dit moment werken we weer even thuis. Maar we bieden jou de mogelijkheid om minimaal 1 dag per week naar ons kantoor in Utrecht te komen.

Meer weten of direct al laaiend enthousiast? Je kunt Suzanne Brink maandag, dinsdag of woensdag bellen op 030-2918162. Mailen kan ook. Stuur je vragen of direct je motivatie en cv naar: [email protected].

Heb je een algemene vraag over stage lopen bij de Fietsersbond? Neem dan contact op met Carmen Meijer, project- en campagnemanager, via [email protected].

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.