header_tunnel_koe

Vacature: Senior Communicatieadviseur

Heel Nederland fietst! Dat is waar de Fietsersbond van droomt. Nederland telt meer fietsen dan inwoners, we bezitten namelijk 25 miljoen fietsen. En we trappen met z’n allen jaarlijks ruim 15,5 miljard kilometers weg. De OV-fiets, 24 uur gratis stallen en de doorfietsroutes. Die zijn er dankzij de Fietsersbond! Fietsen is volop in ontwikkeling, het gaat sneller en tegenwoordig rijden er bijvoorbeeld ook vrachtfietsen rond. De Fietsersbond werkt er hard aan dat fietsen leuk blijft én veilig voor iedereen van jong tot oud, van klassieke fiets tot speed pedelec. Dat doen we door te lobbyen bij de overheid en samen te werken met het bedrijfsleven. We hebben 32.000 leden die ons steunen en 2.000 vrijwilligers die zorgen dat de belangen van álle fietsers overal in Nederland gehoord worden. Zijn we dan klaar? Nee, nog lang niet. Want veel fietsers kennen ons verhaal nog niet en weten ons dus onvoldoende te vinden. Help jij ons dat verhaal nog beter te vertellen?

Wij zoeken een fietsende Senior Communicatieadviseur (32 uur)

vacaturebeeld

Wat ga je doen?

Je storten op alles wat fiets is! Want een sterke communicatieadviseur doet graag aan kennisontwikkeling. Je opdracht is om met jouw kennis en ervaring een strategisch en doelgroep gericht corporate communicatieplan te schrijven. Dat mag een innovatief en creatief plan zijn dat tot doel heeft de impact, de zichtbaarheid en positionering van de Fietsersbond te vergroten. Vooral wat betreft positionering is er werk aan de winkel. En je gaat op zoek naar een nieuwe toon die verwoordt waar de Fietsersbond voor staat. Je bent een belangrijke adviseur voor de directeur en sparringpartner voor onze beleidsadviseurs en lobbyisten. Je helpt ook je collega’s van vrijwilligersmanagement met advies over de communicatie met onze vrijwilligers. Het is je taak om nieuws over de Fietsersbond zo goed mogelijk toe te lichten of daarover informatie te verstrekken. Je hebt dus veel contact met journalisten en redacteuren. Met je collega’s van ons communicatieteam zorg je voor intern draagvlak voor een slimme op data-gedreven communicatieaanpak gericht op de behoefte van de ontvanger. Kortom, een brede functie, waarin je snel moet kunnen schakelen en van veel markten thuis moet zijn.

Het communicatieteam

team communicatie

Je komt terecht in een vrolijke, hard werkende groep mensen. De een is echte fietsfanaat, de ander trapt alleen af en toe naar de supermarkt. Waar we allemaal vol voor gaan is onze missie: fietsgeluk voor iedereen! De sfeer is informeel, we drinken een borrel met elkaar, spelen af en toe padel en we lachen graag (dat relativeert). Twee fondsenwervers werken hard aan het vergroten van ons ledenbestand en aan meer partnerships. We namen net een nieuwe contentmanager aan die samen met onze contentmarketeer en hoofdredacteur aan de slag gaat om onze content te vernieuwen en nog beter te laten converteren. Onze campagnemedewerker zet de Fietsersbond op de kaart met de Fietsstadverkiezing en het gloednieuwe Fietsfestival. En dan is er onze voorlichter, TestKees, dé fietsautoriteit van Nederland die echt alles weet van fietsen.

Jouw profiel

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt de kneepjes van het vak de laatste 5-10 jaar aardig leren kennen;
 • Je hebt behoorlijk wat politieke-, bestuurlijke en organisatiesensitiviteit;
 • Je werkt gestructureerd, zelfstandig en je kan omgaan met een beetje tegenwind;
 • Je schrijft helder en soepel;
 • Je werkt graag samen;
 • Je hebt ervaring met woordvoering op radio en tv;
 • En je deelt onze liefde voor de fiets.

Wat bieden wij

 • Een enthousiast en gedreven team op het landelijk bureau van de Fietsersbond;
 • Goede woon-werk fietsfaciliteiten, waaronder een douche met kleedruimte en fietsenplan;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Een jaarcontract, met zicht op een vaste aanstelling;
 • Afhankelijk van je ervaring: een salaris tussen € 3.900 en € 4.500 per maand op basis van een fulltime contract (36 uur);
 • En onder andere: pensioenregeling, prestatiegratificatie, laptop en telefoon;
 • We werken bij de Fietsersbond ongeveer 50% vanuit huis en 50% op kantoor en we betalen je een thuiswerkvergoeding.

Heb je interesse reageer dan door een motivatie en cv te sturen naar [email protected] Heb je vragen over de functie, aarzel dan niet contact op te nemen met Douwtje de Vries: [email protected] of 030-2918127.

De vacature sluit op 10 juli 2022. Gesprekken zullen plaats vinden op maandag 15 augustus (1e gesprek) en maandag 22 augustus (2e gesprek). Vanwege de zomervakantie zit er nogal wat tijd tussen de sluitingsdatum en de gesprekken.

Douwtje de Vries

Douwtje de Vries

Hoofd Communicatie & Vereniging