header_tunnel_koe

Vacature: Manager bedrijfsvoering

Bijdragen aan nog meer fietsgeluk! Eén van de voorwaarden om dat te bereiken is een soepele interne organisatie waarbij jij het werkgeluk van onze mensen bevordert. Daarvoor hebben de Fietsersbond en Dutch Cycling Embassy jouw talenten voor nodig. Gezamenlijk zijn wij op zoek naar een:

Manager bedrijfsvoering (28-32 uur)

vacature

Wat ga je doen?

De Fietsersbond en de DCE hebben de wens het Huis van de fiets op te richten: een toonaangevend shared servicecentrum waar diverse bedrijven samenwerken om Nederland fietsland verder te versterken. We willen onze bedrijfsvoering daarom beter op elkaar afstemmen en op sommige punten integreren. En we zoeken een fysieke plek waar niet alleen wij, maar ook andere fietsorganisaties kantoor kunnen houden. Jij krijgt de opdracht die integratie en verhuizing te organiseren.

De Fietsersbond en de DCE ontwikkelen zich naar een lerende organisatie, waar werkgeluk, talentontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid op ieder niveau voorop staan. Onlangs zijn we gestart met continue dialoog en hebben we een talentenanalyse gedaan. Aan jou de taak dit nieuwe HR-beleid verder te implementeren en vorm te geven, waaronder ook het diversiteitsbeleid. Je geeft direct leiding aan vier medewerkers van de afdeling bedrijfsvoering en financiën. In totaal werken er 25 mensen bij de Fietsersbond en 7 mensen bij de DCE. Als manager bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering; van facilitaire zaken, ICT en subsidieprocedures tot financiën.

Je werkt dagelijks samen in het managementteam van de Fietsersbond, met de algemeen directeur, en de managers beleid en communicatie & vereniging. De directeur van de DCE sluit wekelijks aan in het overleg. Je bent tevens de eerste plaatsvervanger van beide directeuren in hun afwezigheid.

Het team bedrijfsvoering en financiën waar jij direct leidinggevende van bent, bestaat uit vier mensen. Jouw team werkt niet alleen voor het landelijk bureau maar deels ook voor de DCE.

Naar wie zijn we op zoek?

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende;
 • Je bent bedrijfsmatig sterk en hebt kennis van HR en bedrijfsmatige processen;
 • Je kunt snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Je bent betrouwbaar en voorspelbaar, je werkt gestructureerd en zorgt voor overzicht;
 • Je bent flexibel, handelt daadkrachtig en bent van nature gericht op samenwerken;
 • Je bent ondernemend en ziet kansen voor samenwerking, groei en ontwikkeling;
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de fiets.

Wat wij jou bieden

 • Een enthousiast en gedreven team op het landelijk bureau van de Fietsersbond en de DCE;
 • Goede woon-werk fietsfaciliteiten, waaronder een fietsplan en een douche met kleedruimte;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Een jaarcontract, met zicht op een vaste aanstelling;
 • Afhankelijk van je ervaring: een salaris tussen € 4.000 en € 5.000 per maand op basis van een fulltime contract (36 uur);
 • En onder andere: pensioenregeling, prestatiegratificatie, laptop en telefoon;
 • We werken bij de Fietsersbond en de DCE ongeveer 50% vanuit huis en 50% op kantoor en we betalen je een thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

Fietsersbond

Heel Nederland fietst! Dat is waar de Fietsersbond van droomt. Nederland telt meer fietsen dan inwoners, we bezitten namelijk 25 miljoen fietsen. En we trappen met z’n allen jaarlijks ruim 15,5 miljard kilometers weg. De OV-fiets, 24 uur gratis stallen en de doorfietsroutes. Die zijn er dankzij de Fietsersbond! De Fietsersbond werkt er hard aan dat fietsen leuk blijft én veilig is voor iedereen van jong tot oud, van klassieke fiets tot handbike. Dat doen we door te lobbyen bij de overheid en samen te werken met het bedrijfsleven. We hebben 32.000 leden die ons steunen en 2.000 vrijwilligers die zorgen dat de belangen van álle fietsers overal in Nederland gehoord worden. Zijn we dan klaar? Nee nog lang niet. Want fietsen kan leuker en veiliger, nog veel meer mensen zouden fietsgeluk moeten kunnen ervaren. En om dat te bereiken is een soepele interne organisatie een van de voorwaarden!

Dutch Cycling Embassy

Om de wereldwijde koploperspositie van Nederland Fietsland te versterken en benutten, vertegenwoordigt Stichting Dutch Cycling Embassy (DCE) de Nederlandse fietskennis, -expertise en -producten in het buitenland. Met een klein en bevlogen team van zeven medewerkers en twee stagiaires werken we aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Dit doen we samen met ons netwerk van 100 deelnemers (overheden, bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s). De activiteiten van de DCE bestaan uit het ontvangen en rondleiden van buitenlandse delegaties, het organiseren van seminars en workshops in het buitenland, het koppelen van Nederlandse experts aan buitenlandse partijen en het beantwoorden van vragen, delen van kennis en mede-ontwikkelen van leermodules voor fietsprofessionals wereldwijd.

Mail je cv en motivatie vóór woensdag 1 maart a.s. naar: [email protected] t.a.v. Esther van Garderen, Directeur Fietsersbond. Heb je vragen? Aarzel dan niet te bellen met Esther van Garderen, 06-52783894 of met Lucas Harms (Directeur DCE) 06-22818014. We vragen je alvast vrijdag 10 maart a.s. te reserveren voor de eerste gespreksronde.