header-duinen

Vacature: Projectleider Veilige Schoolomgeving

De Fietsersbond is op zoek naar een Projectleider Veilige Schoolomgeving (32 uur).

Wie zijn wij?

Heel Nederland fietst! Nederland telt meer fietsen dan inwoners, we bezitten bijna 25 miljoen fietsen en we trappen jaarlijks ruim 18 miljard kilometers weg. Producten als de OV-fiets, 24 uur gratis stallen en de doorfietsroutes zijn er mede dankzij de Fietsersbond! De Fietsersbond werkt er hard aan dat fietsen leuk blijft én veilig voor iedereen van jong tot oud, van klassieke fiets tot speed pedelec. Dat doen we door te lobbyen bij de overheid en samen te werken met het bedrijfsleven.

De Fietsersbond heeft ruim 32.000 leden en 2.000 vrijwilligers die zorgen dat de belangen van álle fietsers overal in Nederland gehoord worden.

Zijn we dan klaar? Nee, nog lang niet. Want fietsen kan nog veel veiliger en daarvoor hebben we extra expertise en ervaring nodig! Help jij mee?

De Fietsersbond is op zoek naar een Projectleider Veilige Schoolomgeving (32 uur).

Wat ga jij bijdragen?

Als projectleider bij de Fietsersbond zorg jij er mede voor dat meer kinderen veilig en prettig naar school kunnen fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat nog steeds 70% van de middelbare schoolroutes onveilig is per fiets. Samen met organisaties als Wandelnet, JOGG en het Kenniscentrum Sport en Bewegen zorg jij ervoor dat dit thema hoog op de agenda komt.

Je geeft leiding aan het project binnen de Fietsersbond, waarbij je je ontwikkelt tot een inhoudelijke specialist op het gebied van veilige fietsroutes naar scholen en de omgeving van de scholen. Een thema waar veel kennis en onderzoek over beschikbaar is, maar waar nu veel moet gaan gebeuren!

Wat ga je doen?

 • Je organiseert masterclasses met experts uit verschillende vakgebieden, bijvoorbeeld over schoolstraten of beweegvriendelijke schoolpleinen.
 • Je bouwt aan een coalitie van organisaties rondom het thema fietsen en lopen naar school.
 • Je werkt met je collega’s concrete adviezen op straat- en buurtniveau uit.
 • Je activeert onze vrijwilligers en andere organisaties om op lokaal niveau schoolomgevingen en routes naar scholen veiliger te maken.

Hier herken jij jezelf in

 • Je bent communicatief vaardig en sociaal.
 • Je hebt ervaring met het leiden van een project, bij voorkeur met veel externe partners.
 • Je organiseert graag inspirerende bijeenkomsten en activiteiten en neemt ook de rol van spreker op je.
 • Je bent een waardevolle sparringpartner voor je collega’s.

Wat bieden wij?

 • Een enthousiast en gedreven team op het landelijk bureau van de Fietsersbond.
 • Goede woon-werk fietsfaciliteiten en een NS-Business Card.
 • Opleidingsmogelijkheden en we maken van jou dé expert op het gebied van veilige schoolomgevingen.
 • Je krijgt een jaarcontract, met zicht op een vaste aanstelling.
 • Afhankelijk van je ervaring bieden we je een salaris tussen € 3.000 en € 3.600 per maand op basis van een fulltime contract (36 uur).
 • En onder andere: een goede pensioenregeling, een laptop en een telefoon.
 • We werken ongeveer 50% vanuit huis en 50% op kantoor en we betalen je een thuiswerkvergoeding.

Divers en enthousiast

Bij de Fietsersbond streven we naar diversiteit in de samenstelling van het personeel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of op wie je valt, maar wél dat je je in wilt zetten voor fietsgeluk.

Heb je interesse, mail je cv en motivatie vóór 29 februari 2024 naar [email protected]. Heb je vragen over de functie? Aarzel dan niet contact op te nemen met Ross Goorden: [email protected]. De gesprekken vinden begin maart plaats.

Fietsersbond collega's aan het werk op het Fietsfestival 2023.

Werken bij de Fietsersbond

Vrijwilliger worden, stage lopen of werken bij de Fietsersbond. Lees meer