facebook

Petitie

De fiets is in de stad vaak sneller dan de auto en vriendelijker voor het milieu. En wie wordt er nou niet gelukkig van een fitte fietskoerier aan de deur? Toch worden pakketjes vrijwel altijd met een busje bezorgd. Jammer genoeg kan jij, consument, meestal niet kiezen voor een groene bezorging van je pakketje.

Dat moet veranderen vinden wij! De Fietsersbond komt in actie voor duurzame bezorging van pakketjes. We roepen je op de fietskoeriers te steunen door onze online petitie te tekenen. En we vragen je bij iedere bestelling de webwinkel te laten weten dat je graag wilt dat de fietskoerier in het vervolg je pakketje komt bezorgen. Kreeg je je pakket wél van een fietskoerier? Maak een selfie, plaats deze op social media met de hashtag #mijnfietskoerier en maak kans op een leuke prijs!

De petitie gaan we in de najaar aanbieden aan webwinkels die veel pakketten verzenden om zo te stimuleren dat ze duurzame bezorging door fietskoeriers als optie bieden.

Kom in actie. Teken nu!

Ja, ik wil een fitte fietskoerier aan de deur en wil de keuze hebben voor een groene bezorging van mijn pakketje.
Fietskoerier bezorgt pakketje
Win 1 van de 5 te gekke fietskoeriers.nl fietsshirts! Maak een fitte selfie en deel jouw bezorgmoment met #mijnfietskoerier.

Bestel je iets online? Vraag om een duurzame bezorging!

Plaats de volgende tekst in het opmerkingenveld:
Ik wil graag dat mijn bestelling op een slimme en schone manier wordt bezorgd. Per fitte fietskoerier. Dan wordt het minder druk op de weg en is er dus meer ruimte voor mij om te fietsen. En ik heb minder last van luchtvervuiling. Mijn tip: Via Fietskoeriers.nl kun je mijn pakket aanmelden. Moet mijn pakket naar een andere stad, dat wordt het per groengasbus vervoerd.

Fietskoeriers werken samen
Fietskoeriers waren de wegbereiders van bezorging per fiets. Door samen te werken proberen fietskoeriers de niche te ontgroeien. Zo kan een fietskoeriersbedrijf een grotere dekking bieden dan alleen de eigen stad. Tussen de steden rijden de fietskoeriers met groengasbussen. fietskoeriers.nl is inmiddels actief in dertig steden en won zelfs een prijs van de online verkoopbranche: de Shopping Awards, Game Changer Award 2017.

Ook voorstander voor duurzame bezorging?
Help ons mee om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en bedrijven te vragen om een duurzame bezorging. Download de Toolkit en plaats een oproep op je website, social media of nieuwsbrief.

Partners