Foto van een fietsongeluk

Petitie veilige schoolomgeving

Teken nu de petitie om ervoor te zorgen dat ieder kind veilig naar school kan fietsen!

Er gebeuren te veel ongelukken rondom basisscholen, ouders en kinderen voelen zich steeds minder veilig op de fiets. Dat moet veranderen en daar kan jij bij helpen. Kom in actie en teken nu de petitie voor een veiligere schoolomgeving! Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op de overheid om de veiligheid rondom scholen te vergroten. Jij wil toch ook dat ieder kind veilig naar school kan fietsen?

De Fietsersbond wil dat er meer geld komt voor verkeersveiligheid, zodat:

  • 30 km/u in de bebouwde kom de regel wordt
  • Er meer schoolstraten komen
  • De omgeving van scholen vaker autovrij ingericht wordt
  • Fietsroutes naar school veiliger worden gemaakt

Wil jij dat ieder kind veilig naar school kan fietsen? Vul je gegevens in en onderteken de petitie nu!

Hieronder vind je meer informatie over deze petitie en de urgentie hiervan.

Petitie Ieder Kind Veilig Naar School

"*" geeft vereiste velden aan

Er gebeuren te veel ongelukken rondom basisscholen, ouders en kinderen voelen zich steeds minder veilig op de fiets. Jij wil toch ook dat ieder kind veilig naar school kan fietsen? Teken dan nu de petitie en kom in actie!

Als je je telefoonnummer invult kunnen we je telefonisch benaderen om je te informeren over ons werk of om steun te vragen.

De Fietsersbond gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen. Volledige privacyverklaring.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde, zowel voor kinderen die al lopend of fietsend naar school komen, als voor het stimuleren van kinderen (en ouders) om de overstap te maken naar fietsen of lopen. Veel ouders (bijna 40%) beoordelen de schoolomgeving en de route naar school van hun kind als onveilig, blijkt uit onderzoek van Tour de Force (2020). Het Nationaal Sportonderzoek (2019) laat zien dat ‘je veilig voelen op straat’ voor Nederlanders als de belangrijkste voorwaarde wordt gezien om meer te bewegen. Alle reden om in te zetten op een veilige schoolomgeving, die uitnodigt tot bewegen.