e-Biketest 2016

Gepubliceerd op 26-04-2016.

logo ebiketestTestKees heeft in samenwerking met de Telegraaf en de Consumentenbond en met tientallen vrijwilligers e-bikes in drie prijsklassen getest. De absolute winnaar is de Kalkhoff Tasman Benelux van 2399 euro. Die heeft van alle fietsen de beste prijs/kwaliteit-verhouding en is daarnaast zeker in zijn prijsklasse van 2000 toto 2500 de beste. In de categorie tot 2000 euro wint de Qwic Premium N7.1 van 1999 euro en de BSP E-volt Urban EC10 van 2599 euro wint in de categorie boven de 2500 euro. 

Lees meer over e-bikes en het e-bike woordenboek op onze site. 

Overzicht van alle geteste e-bikes 2016.

 

Winnaar categorie tot 2000 euro

Qwik premiumQwic Premium N7.1 van 1999 euro met 240Wh accu
Gewicht fiets met accu 27,8 kilo, accu 3,8 kilo

De Qwic Premium heeft een helder makkelijk te bedienen display, de accu is leverbaar in verschillende groottes. Verder is de fiets voorzien van een voorwielmotor. Het is een vrij zware fiets en de accu weegt ook aardig wat in vergelijking met andere elektrische fietsen. 
Beoordeling testrijders 7,2
De testers waren te goed spreken over het rijgedrag en stabiliteit van de fiets. Ze vonden de ondersteuning zowel heuvel op als op het vlakke land goed. De ondersteuning was bij het wegrijden wel duidelijk te fel.
Eindconclusie: Goede stabiele fiets met krachtige ondersteuning. Ondersteuning bij het wegrijden is zeker voor een voorwielmotor wel erg agressief. Desondanks vanwege de goede rijeigenschappen en krachtige ondersteuning winnaar in de categorie tot 2000 euro. 

Uitgebreide testresultaten van alle in de categorie tot 2000 euro geteste fietsen vind je hier

Winnaar categorie 2000 tot 2500 euro 

Kalkman tasman Benelux

Kalkhoff Tasman Benelux van 2399 euro
Gewicht fiets met accu 26,1 kilo, accu 2,9 kilo

De Kalkhoff Tasman Benelux heeft een mooi, maar weinig informatief display en een Impuls 2.0 middenmotor. De ondersteuning, met krachtsensor voldoet onder alle omstandigheden goed en bij verschillende traptempo’s. Dankzij de schakelhulp stopt de motor als je schakelt automatisch. Hierdoor schakelt de versnelling altijd en gaat langer mee. 
Beoordeling testrijders 8,3
De testers vonden het rijgedrag, stabiliteit en het comfort van de fiets zeer goed. De ondersteuning werd hoog gewaardeerd. Wel vonden ze die bij de start soms te fel.
Eindconclusie: Fiets scoort op alle punten goed! Door de zeer goede rijeigenschappen, goede ondersteuning, goede remmen, de ruime lage instap, hoge beoordeling en scherpe prijs de overall winnaar van de test!

Uitgebreide testresultaten van alle in de categorie van 2000 tot 2500 euro geteste fietsen vind je hier.  

Winnaar categorie Boven de 2500 euro

BSP e-volt

BSP E-volt Urban EC10 van 2599 euro
Gewicht fiets met accu 27,7 kilo, accu 2,5 kilo

BSP is een verrassende nieuwkomer op de elektrische fietsenmarkt. De BSP E-volt Urban EC10 heeft middenmotor met vloeiende krachtsensor en een goed afleesbaar display. Alleen is de informatie wat onhandig verdeeld over de menu's. Verder heeft de fiets 8 versnellingen, een hoge actieradius, goede koplamp en comfortabele brede banden.  
Beoordeling testrijders 8,8
De testers waren lovend over het stabiele rijgedrag van de fiets!
Eindconclusie: Dankzij het stijve frame en de brede banden een uitstekende en stabiel rijdende fiets. Goede ondersteuning van Steps. De hoogste score van de testers. Wel zwaar en afmontage had beter gekund. 

Uitgebreide testresultaten van alle in de categorie boven de 2500 euro geteste fietsen vind je hier

Filmpje

Ebiketest 2016

TestKees vertelt over de drie beste modellen in alle prijscategorieën: De Kalkhof, BSP en de Bulls Lacuba Plus van 3200 euro die tweede werd in de categorie boven de 2500 euro. 

Langer filmpje 

Filmpje

In dit filmpje vertelt TestKees ook over nieuwe ontwikkelingen. De Bosch middenmotor is ondertussen breed ingevoerd, maar er zijn ook twee nieuwe motoren. De Brose middenmotor is perfect als je met de fiets in de Ardennen wilt rijden. Hij zit op de Bullsfiets van 3200 euro die tweede in zijn categorie boven de 2500 euro werd. Bafang is een goedkopere middenmotor waar de testers ook erg tevreden over waren. Ook bespreekt Kees de voor- en nadelen van automatisch schakelen op de absolute winnaar van de e-biketest 2016: de Kalkhof Tasman Benelux. 

 

Steun TestKees

Steun TestKeesTestKees heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Wilt u dat TestKees fietsproducten kan blijven testen? Steun dan nu de Fietsersbond en maak kans op een elektrische fiets t.w.v. €2.899!

Word nu lid