Fietsen stallen in Utrecht

Periodiek schenken

Bij een periodieke schenking verbind je jezelf voor minimaal vijf jaar aan het geven van een vast bedrag. Periodieke schenkingen zijn, in tegenstelling tot eenmalige schenkingen, volledig aftrekbaar bij de berekening van de inkomstenbelasting.

Een voorwaarde om fiscaal te kunnen aftrekken is dat je jouw losse gift of periodieke schenking doet aan een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). De vereniging Fietsersbond is een ANBI, dus aan deze voorwaarde is voldaan. De ANBI-status betekent ook dat de vereniging Fietsersbond géén schenkbelasting betaalt; jouw gift komt volledig ten goede aan betere fietsvoorzieningen.

Door een schenking vast te leggen voor meerdere jaren heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie haar beleid fundamenteel wijzigt.

  • Je kunt periodiek schenken aan de Fietsersbond door de overeenkomst periodieke schenking in te vullen en op te sturen naar: Fietsersbond, t.a.v. Patricia Rijkse, Nicolaas Beetsstraat 2a, 3511 HE Utrecht. Liever digitaal? Stuur dan de overeenkomst naar [email protected] Je ontvangt dan een schenkingsovereenkomst die je kunt gebruiken bij het invullen van het belastingformulier.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over notarieel schenken, neem dan contact op met Patricia Rijkse, 030 – 291 81 42.

pdf ⋅ 2 MB

INVULFORMULIER-periodieke_schenking_2021_website

Download

Bereken snel en eenvoudig hoeveel je kunt geven

Ga naar ANBIgift.nl