Meisje op de fiets

Periodiek schenken

Bij een periodieke schenking verbindt u zich voor minimaal vijf jaar aan het geven van een vast bedrag. Periodieke schenkingen zijn, in tegenstelling tot eenmalige schenkingen, volledig aftrekbaar bij de berekening van de inkomstenbelasting.

Een voorwaarde om fiscaal te kunnen aftrekken is dat u uw losse gift of periodieke schenking doet aan een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). De vereniging Fietsersbond is een ANBI, dus aan deze voorwaarde is voldaan. De ANBI-status betekent ook dat de vereniging Fietsersbond géén schenkbelasting betaalt; uw gift komt volledig ten goede aan betere fietsvoorzieningen.

Sinds 1 januari 2014 is het toegestaan om een periodieke schenking in een “onderhandse akte” vast te leggen. Tussenkomst van een notaris is niet langer noodzakelijk waardoor de kosten van een notariële akte zijn vervallen. Daarmee is periodiek schenken nog voordeliger geworden.

  • U kunt periodiek schenken aan de Fietsersbond door de overeenkomst periodieke schenking in te vullen en op te sturen naar: Fietsersbond, t.a.v. Patricia Rijkse, Nicolaas Beetsstraat 2a, 3511 HE Utrecht. Liever digitiaal? Stuur dan de overeenkomst naar [email protected] U ontvangt dan een schenkingsakte die u kunt gebruiken bij het invullen van het belastingformulier.

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over notarieel schenken, neem dan contact op met Patricia Rijkse, 030 – 291 81 42.

pdf ⋅ 572 KB

Invulformulier Periodieke Schenking

Download