Contact en ledenservice

Heb je vragen, suggesties of wil je je gegevens wijzigen? Neem dan contact op met de Fietsersbond.

Veelgestelde vragen

Contributie 2024

Juist nu de fiets steeds populairder en diverser wordt, blijft de Fietsersbond zich inzetten voor meer ruimte voor fietsers. We overtuigen de politiek en gemeenten om, ook in tijden van hoge inflatie, geld voor de fiets uit te trekken. Zelf hebben we ook te maken met toegenomen kosten. Daarom hebben we besloten om de contributie met 3 euro per jaar te verhogen.

Per 1 januari 2024 bedraagt het lidmaatschap, inclusief het tijdschrift Vogelvrije Fietser, 33 euro per jaar of 2,75 euro per maand. Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons via [email protected].

Ik wil mijn lidmaatschap aanpassen

Adreswijzigingen, opzeggingen en andere aanpassingen aan je lidmaatschapsgegevens kun je aan onze ledenadministratie doorgeven via dit formulier.

Heb je de Fietsersbond gemachtigd om je contributie via automatische incasso van de rekening af te schrijven? En wil je dat nu stopzetten? Met één telefoontje naar de Fietsersbond (030-2918171), kun je de machtiging stopzetten. Ben je het niet eens met een afschrijving, dan kun je binnen een maand de bank opdracht geven het bedrag terug te betalen. Meer informatie over machtigingen aan de Fietsersbond vind je hier.

Mijn eenmalige gift – het alternatief voor de acceptgiro

Per 1 juni 2023 verwerken de banken geen acceptgiro’s meer, omdat het gebruik van acceptgiro’s de laatste jaren flink afgenomen is. We realiseren ons dat dit een grote verandering is voor leden en donateurs die ons via deze weg steunen.

Gelukkig zijn er alternatieven om je contributie of gift te doen. Wij helpen je graag om een betaalmethode te kiezen die het beste bij je past. Lees meer.

Ik wil een klacht doorgeven over fietspaden en/of fietsvoorzieningen

Kom je op de fiets een gevaarlijke situatie of een oncomfortabel fietspad tegen? Meld deze dan bij de gemeente. Soms heeft de gemeente een eigen meldpunt, maar ook via mail of sociale media kun je vaak zaken melden. Pakt de gemeente het onvoldoende op, zoek dan contact met een van onze lokale afdelingen.

Ik wil fietsles

Je kunt zelf een fietsdocent in jouw buurt vinden via https://fietsdocenten.fietsersbond.nl/. Je kunt hier ook zoeken op specialisaties, zoals driewielfietsen en groepslessen. Kom je er niet uit, mail dan naar [email protected].

Ik wil informatie over fietsveiligheidstrainingen of fietsinformatiedagen

Je vindt de actuele agenda van fietsveiligheidstrainingen op de site van de Fietsschool.

Ik wil een fout melden in de Fietsersbond Routeplanner

Als je een fout hebt geconstateerd in de Fietsersbond Routeplanner, dan kun je dat melden via het speciale formulier. Wil je andere zaken melden, mail dan [email protected].

Ik kan niet inloggen op Fietsersbond.nl

Er is helaas nog geen automatische koppeling tussen onze ledenadministratie en onze website. Leden moeten zich dus apart registreren voor de site. Ben je al geregistreerd en kun je nog steeds niet inloggen? Herstel dan je wachtwoord. Wil je je wachtwoord wijzigen? Bekijk de uitlegvideo.

 

Werving

De Fietsersbond werft op verschillende manieren nieuwe leden, donateurs en vrijwilligers. Bijvoorbeeld via evenementen, online campagnes, via onze website of per e-mail. Aan online acties worden duidelijke voorwaarden verbonden en gecommuniceerd. We werven ook potentiële leden via de telefoon. Voor de uitvoering van onze telemarketing activiteiten werken we samen met een extern bureau. Dit bureau belt vanaf telefoonnummer 088-8081248. Uiteraard werkt de Fietsersbond conform alle wettelijke bepalingen van de Telecommunicatiewet en wordt het ‘Recht van bezwaar’ gebruikt.