stalling_header

Vrijwilliger worden

De Fietsersbond zet zich in voor meer en beter fietsen. Veel vrijwilligers helpen mee om dit te bereiken. Dankzij hun inzet en lokale kennis, worden er bijvoorbeeld veel verbeteringen voor de fietser gerealiseerd.

Houd jij ook van fietsen en wil je je inzetten voor de fiets en fietsers? Word dan vrijwilliger bij de Fietsersbond. Of je nu veel of weinig tijd hebt, er is altijd iets te doen dat bij je past. Heb je een ander idee hoe je kunt helpen? Laat het ons dan weten.

Ze zagen dat er in Amersfoort veel mensen bezig waren met fietsen. Die mensen kenden elkaar niet. Wouter kende ze wel. Hij wilde ze bij elkaar brengen! Hij was al in zijn studententijd in Utrecht actief bij Fietsersbond vanwege zijn liefde voor de fiets.

Vrijwilliger worden

We werken met vrijwilligers samen omdat zij de ambassadeurs zijn van de vereniging. Zij zien als geen ander wat er leeft in de samenleving. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij een handvat bieden wat het voor vrijwilligers makkelijker maakt om aan de slag te gaan. Je leest hieronder ons vrijwilligersbeleid waar onder andere de volgende aspecten van vrijwilligerswerk voor de Fietsersbond worden besproken:

  • Typen vrijwilligers
  • Waardering voor je vrijwilligerswerk
  • Waarom werken wij met vrijwilligers?
  • Wat verstaan wij onder vrijwilligerswerk?
  • Voorzieningen en veiligheid

Je leest precies wat wij verwachten van een vrijwilliger. Maar belangrijker nog: wat je van ons mag verwachten en wat de Fietsersbond jou kan bieden.

Lees het vrijwilligersbeleid

Ervaringen van vrijwilligers

"We gingen met pensioen in 2011. We zijn al bijna vanaf het begin lid van de Fietsersbond en hebben met onze kinderen veel fietsvakanties gehad. De Fietsschool van de Fietsersbond vroeg fietsdocenten en omdat we leservaring hadden, hebben we ons daarvoor aangemeld en een opleiding gevolgd. Je moet harder gaan dan je eigenlijk durft. Dat is het cruciale moment bij het leren fietsen."

Vrijwilliger worden?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op over de mogelijkheden!