naarhetwerk_header

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

De Fietsersbond is voor zijn activiteiten onder meer afhankelijk van contributiegelden en donaties. Maar ook voor bedrijven is het mogelijk om de Fietsersbond te steunen. Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe en vindt u dat de fiets, veel meer steun en aandacht verdient van beleidsmakers en politici? Of wilt u onze vrijwilligers ondersteunen bij de vele verbeteringen die ze lokaal doorvoeren? Steun ons dan door Vriend van de Fietsersbond te worden.

Elkaar versterken met het bedrijfsleven

"Het mooie aan de Fietsersbond is dat het een authentieke club is met heldere doelen. je hebt heel veel belangenclubs die meerdere heren moeten dienen, maar met de Fietsersbond weet je waar je aan toe bent."

raymond gense
Raymond Gense, Pon

Meer mensen op de fiets en een beter fietsklimaat. Daar zetten we ons samen voor in. Zodat alle fietsers – jong en oud – veilig en ontspannen overal naartoe kunnen fietsen. Dat is wat Vrienden van de Fietsersbond voor ogen hebben. Samen bereiken we meer. Samen richten we de samenleving zo in dat kwetsbare fietsers beschermd worden, het woon-werkverkeer met de fiets efficiënt verloopt, infra is afgestemd op het gebruik en fietsen een genot is.

Hoe meer Vrienden ons werk steunen, hoe meer we samen voor elkaar krijgen, hoe veiliger en plezieriger het op de fiets wordt. Toon je maatschappelijke betrokkenheid en geef de fietser de ruimte die hij verdient.

Meer weten?
Ik nodig je uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of ik kom bij je langs om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Neem gerust contact met me op. Mijn naam is Annemarieke Tazelaar en ik ben bereikbaar via 030-291 81 21 of [email protected]

Deze bedrijven zijn Vriend van de Fietsersbond:

9292 logo zwart RGB

9292

Joost Mortier, directeur 9292: “De helft van onze reizigers bereid is om 10 minuten of langer te fietsen aansluitend op het openbaar vervoer. Daarnaast vindt 35% van de reizigers dat het geven van fietsinformatie ook goed bij onze dienstverlening past. Daarom werken wij graag samen met de Fietsersbond.”

BAM logo

BAM

In de dynamiek van onze samenleving worden infra-projecten complexer. Met omgevingsmanagement creëert BAM draagvlak, begrip en duidelijkheid. Ons partnership met de Fietsersbond willen wij inzetten om door middel van een pro-actieve dialoog nog meer begrip te krijgen voor de belangen van de gestaag groeiende groep fietsers in Nederland.

ENRA Logo

ENRA verzekeringen

Douwe Boeijenga, algemeen directeur van ENRA (100% dochter van Bovemij): ‘Ik vind dat we ons met zijn allen, overheid, fabrikanten, retailorganisaties, verzekeraars en gezondheidsorganisaties hard moeten maken voor een goed en gezond fietsklimaat in Nederland en de Fietsersbond doet daar belangrijk werk voor door o.a. samen met andere partijen te lobbyen in Den Haag. De werkzaamheden van de Fietsersbond ondersteunen wij heel graag. En daarbij vertegenwoordigt de Fietsersbond met ruim 34.000 leden ook veel van onze klanten. Wij zijn op veel vlakken ook nog eens met dezelfde dingen bezig als de Fietsersbond, zoals het promoten van bedrijfsfietsen en de aanpak van fietsdiefstal.’

Logo Essie

Essie

Verkeersveiligheid speelt een belangrijke rol bij het inrichten van fietspaden. Essie heeft een innovatief bedekkingselement ontwikkeld. Door Eco2Shield om bermobstakels te plaatsen is nabewerking in het maaiproces verleden tijd. Essie richt zich op het voorkomen van schade en veiligheidsrisico. Je ziet geregeld dat bermbeheer zorgt voor gevaarlijke situaties op fietspaden. Het weren van mensen met een bosmaaier en het creëren van meer overzicht voor maaivoertuigen vergroot de verkeersveiligheid. Met Eco2Shield wordt er meer veiligheid ervaren door fietsend Nederland. Als Vriend van de Fietsersbond werken wij graag mee aan het fietsgeluk voor iedereen

Falco logo

Falco

Falco is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van fietsenrekken, overkappingen, straatmeubilair en verkeersvoorzieningen. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder 1 dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen naar wens van de klant of een totaal nieuw product te ontwerpen.

Bij het ontwerpen en produceren van “fietsparkeersystemen” komt best nog wat kijken. De grote verscheidenheid van fietsen en de snelheid waarmee nieuwe modellen gelanceerd worden is niet eenvoudig bij te houden. Door vriend van de Fietsersbond te zijn hopen wij nog meer input te ontvangen van de belangrijkste gebruiker van fietsrekken en klemmen; de fietser! En via die praktische informatie de systemen nog beter af te stemmen op de wensen van de gebruiker die zijn/haar fiets wel ordelijk en veilig wil stallen!

Vanuit Falco willen we graag onze ervaringen en kennis die we opdoen in het buitenland delen met de Fietsersbond. Want ook daar zit men niet stil maar wordt op allerlei punten een andere insteek gekozen, en deze insteek is niet per definitie fout. Sterker, de fouten die hier gemaakt zijn slaan zij over en zijn ze soms al verder dan wij in Nederland.

gazelle

Koninklijke Gazelle

Samen werken aan meer mensen op de fiets en een beter fietsklimaat. Gazelle is sinds 2019 een partnership gestart met de Fietsersbond. De Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond sluit goed aan bij de strategie van Gazelle: Alle Nederlanders verdienen fietsgeluk. De wereld van mobiliteit ontwikkelt razendsnel en fietsen spelen hierin een centrale rol. Fietsen zorgt voor een betere wereld: schoner, gezonder en leuker. Daarom doen wij er alles aan mensen meer fietskilometers te laten maken. Door onder meer de Fietsstadverkiezing 2020 en 2022 te steunen als hoofdsponsor stimuleren wij dat het nog fijner fietsen wordt in de Nederlandse gemeenten. Deelnemers aan de enquête maken bovendien kans op een Gazelle e-bike. Directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond is op haar beurt ook blij met de steun van Gazelle. “Wat ik mooi vind is dat ze na al die jaren nog steeds bruisen van de innovatie en vaak de toon zetten op fietsgebied.”

goudappel datmobility

Goudappel en Dat.Mobility

“Als grootste adviesbureau op het vlak van mobiliteit en als leverancier van data en applicaties binnen dat domein zijn Goudappel en DAT.Mobility blij zich vriend van de Fietsersbond te kunnen noemen. We hebben de fietsers hard nodig bij onze planontwikkeling, stimuleringsprojecten, monitoring en slimme applicaties, zoals een betere routeplanner. De samenwerking met de Fietsersbond stelt ons in staat om fietsers te bereiken en om dat wat door de (actieve) leden wordt opgebouwd in te zetten voor betere inzichten, plannen en tools. Het zijn de fietsers zelf die daar uiteindelijk weer de vruchten van plukken!”

Hofmans Letselschade

Hofmans Letselschade

Samen zetten we ons in voor de belangen van fietsers. De Fietsersbond doet er alles aan om het fietsen zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Door de inzet van de Fietsersbond is er al veel bereikt. Maar natuurlijk kan er toch iets mis gaan. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je bent aangereden door een auto? Ook als je maar heel weinig schade hebt? Waar heb je recht op? In zo’n geval kan
Hofmans Letselschade je prima helpen om voor jou te ontzorgen.

kingpolis

Kingpolis

Kingpolis is marktleider op het gebied van fietsverzekeringen en al vijf keer op rij als beste getest door de Consumentenbond. Onze missie is om consumenten die een waardevol product hebben aangeschaft, te ontzorgen door deze te verzekeren tegen risico’s zoals diefstal en beschadiging. Wij werken vanuit kantoren in Lemmer en Heerenveen en verkopen onze verzekeringen in Nederland, België en Duitsland.

Kingpolis draagt fietsers een warm hart toe. Meer mensen met een glimlach én veilig op de fiets (naar het werk), dat is wat Kingpolis graag ziet. Daar zet de Fietsersbond zich voor in, dus steunen wij dat graag.

PON logo

Pon

Raymond Gense (directeur Future Technology & Public Affairs):
‘Auto-importeur Pon houdt zich al lang niet alleen meer met auto’s bezig. We zijn begonnen in de tijd dat de auto dé manier was om van A naar B te komen, maar dat is al lang niet meer het geval. Wij vinden fietsen heel belangrijk. Inmiddels zijn wij de op vijf na grootste fietsfabrikant. We hebben al met de Fietsersbond samengewerkt om te zorgen dat je met een leasecontract niet vastzit aan de auto óf de fiets. En we houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen. Twee partijen weten meer dan één.
Fietsen is in Nederland zo vanzelfsprekend dat de overheid jarenlang heeft gedacht dat ze daar niks mee hoefde doen, maar we hebben de fiets hard nodig om mobiel te blijven. Wij kunnen er als fietsfabrikanten voor zorgen dat we betrouwbare fietsen maken waarmee je niet bezweet op je werk aan komt. En natuurlijk willen wij fietsen verkopen, terwijl de Fietsersbond wil dat mensen prettig kunnen fietsen, maar we hebben wel gemeenschappelijke belangen. Het mooie aan de Fietsersbond is dat het een authentieke club is met heldere doelen. je hebt heel veel belangenclubs die meerdere heren moeten dienen, maar met de Fietsersbond weet je waar je aan toe bent.’

tsned

Traffic Service Nederland

Volgens Martin van Beurden van Traffic Service Nederland wordt het bord ‘Fietsers afstappen’ veel te gemakkelijk gebruikt: “Stel dat het regent en waait, dan rijdt die auto toch wel. Een omleiding voor een auto is alleen een liedje extra luisteren. Voor een fietser is een omleiding vaak stukken vervelender. Die moet al vaak over een minder prettig pad en dan regen je ook nog weg”. Traffic Service Nederland en de Fietsersbond gaan ervoor zorgen dat fietsers minder hinder ondervinden van omleidingen.

vvf_uitgelicht

Vogelvrije Fietser

Adverteren bij de Fietsersbond kan in ons tijdschrift de Vogelvrije Fietser. Adverteren of ledenvoordeel aanbieden?