Eerste deel snelfietsroute RijnWaalpad geopend

Het eerste deel van het RijnWaalpad is af. Het deel van Ressen naar Nijmegen werd maandagmiddag feestelijk geopend en vormt daarmee de start van de snelfietsroute tussen de Rijnkade in Arnhem en de Waalkade in Nijmegen.

Tijdens de opening fietsten bestuurders en ambtenaren en betrokken leden van de Fietsersbond over het traject. Het deel dat klaar is, is zeven kilometer lang.

In totaal wordt het RijnWaalpad 15,8 kilometer, wat drie kilometer korter is dan via de bestaande paden. De snelfietsroute moet in 2014 klaar zijn.

Fietsers kunnen dan in drie kwartier van Nijmegen naar Arnhem fietsen. Deze snelfietsroute is bedacht door een aantal actieve leden van de Fietsersbond uit de regio A-N. Met steun van de landelijke Fietsersbond en Fiets filevrij is er in de Tweede Kamer ook geld voor vrij gemaakt. Deze route is ook bijzonder vanwege de fietstunnel onder de A 15 en vanwege de fietsinnovaties die op initiatief van de regio ontwikkeld worden.

Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond, sprak de aanwezigen toe en roemde de samenwerking tussen alle berokken partijen, waardoor deze route tot stand kan komen. “Fietsers gaan hier heel blij van worden, automobilisten worden nu echt verleid om te gaan fietsen tussen Arnhem en Nijmegen”.

Fietsbrug de Snelbinder (Foto via Fietsberaad)

Fietsbrug de Snelbinder in Nijmegen (foto via Fietsberaad)

Categorieën