Klaver fietsparkeersystemen sponsor Fietsstad 2014

Klaver fietsparkeersystemen sponsort de verkiezing van Fietsstad 2014. Dat hebben Klaver en de Fietsersbond op 13 mei samen bekendgemaakt. Hoewel het bedrijf misschien relatief onbekend is bij het grote publiek, is Klaver één van de belangrijkste leveranciers van fietsparkeersystemen in Nederland.

Parkeren zonder hindernissen
Het thema van Fietsstad 2014 is ‘Fietsen zonder hindernissen’. Volgens commercieel manager Chiel Grevers van Klaver sluit dat goed aan bij de doelen van het bedrijf. “Fietsen zonder hindernissen heeft ook te maken met het laatste onderdeel tijdens het fietsen: het parkeren van de fiets in een goede en kwalitatief hoogwaardige fietsparkeervoorziening. Geen aanbindmogelijkheid, een fietsparkeervoorziening met wielinklemming, zodat je fiets een slag in het voorwiel kan oplopen of fietsenrekken die in slechte staat zijn. Het zijn allemaal aspecten die een hindernis kunnen vormen voor fietsers bij het parkeren. Voor Klaver Fietsparkeersystemen is dit een uitgelezen mogelijkheid om deze verkiezing graag te willen sponsoren.”

Over de verkiezing
Fietsers komen tijdens hun dagelijkse fietstochten heel wat hindernissen tegen. Slecht wegdek, drempels, paaltjes, onoverzichtelijke oversteekplaatsen, spoorwegovergangen, autowegen, maar ook andere fietsers, automobilisten, scooters en bussen kunnen een fietsrit onprettig maken. De gemeente die fietsers de beste oplossingen biedt om deze hindernissen uit de weg te gaan mag zich in 2014 Fietsstad noemen. De inschrijvingen voor de Fietsstad-verkiezing zijn reeds geopend. Tot de zomer van 2013 hebben gemeenten de kans zich in te schrijven. De eerste gemeenten hebben zich reeds gemeld. Eerder werd al bekend dat Profile ‘de Fietsspecialist’ hoofdsponsor is van Fietsstad 2014.

Meer informatie over Klaver fietsparkeersystemen vindt u op http://www.klavergroup.nl/ 

Categorieën