Nieuws

Fiets ‘m d’r in: symposium Rover en Fietsersbond

Geplaatst op:
23-09-2016

De fiets mee in het OV, als voor- of natransportmiddel en zelfs als alternatief voor OV: fiets en OV gaan steeds meer samen. Reden voor Rover om samen met de Fietsersbond een symposium aan dit onderwerp te wijden. We zijn daarvoor te gast bij de provincie Groningen, op 14 oktober aanstaande.

Fietsersbond en Wandelnet naar rechter om barrières spoorwegovergang Alverna in Heemstede

Geplaatst op:
05-09-2016

De Fietsersbond en Wandelnet stappen naar de rechter om de gemeente te verplichten de openbaarheid van de spoorwegovergang bij het Laantje van Alverna in Heemstede te handhaven. Langs de spoorwegovergang is vorige maand door omwonenden een hek geplaatst die de doorgang naar het achtergelegen natuurgebied afsluit. Volgens de organisaties is dit in strijd met een uitspraak van de Raad van State in 2015 waarin de spoorwegovergang openbaar wordt verklaard. De gemeente heeft aangegeven niet te handhaven omdat het Laantje van Alverna over privaat terrein loopt.

Fietsersbond wil volwaardige plek fiets in nationaal beleid

Geplaatst op:
24-08-2016

De vakanties zijn voorbij en de politieke partijen beginnen met het publiceren van hun concept-verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De Fietsersbond heeft dit voorjaar inhoudelijke wensen kenbaar gemaakt aan de diverse partijen.

Opengestelde spoorwegovergang Heemstede opnieuw geblokkeerd

Geplaatst op:
15-08-2016

De spoorwegovergang bij het Laantje van Alverna in Heemstede is opnieuw geblokkeerd. In 2014 sloot ProRail de overweg af wegens een ‘onveilige situatie’. De Raad van State sommeerde ProRail om deze afsluiting voor 1 augustus 2016 ongedaan te maken. Dat is gebeurd. Maar door het plaatsen van een nieuw hek door aanwonenden, net na de spoorwegovergang, is de overweg nu alsnog geblokkeerd voor fietsers en voetgangers. “Er ontstaat wel een bizarre situatie”, aldus Ankie van Dijk namens Wandelnet en de Fietsersbond. 

Overweg Heemstede weer open voor fietsers en wandelaars

Geplaatst op:
29-07-2016

Fietsers en wandelaars kunnen weer gebruik maken van de overweg op het Laantje van Alverna in Heemstede. Voor veel mensen is dit de toegangspoort tot het natuurgebied aan de westkant van de bebouwde kom van Heemstede. Vandaag verwijderde ProRail de hekken die zij in 2014 plaatste om de overweg af te sluiten wegens een ‘onveilige’ situatie. De nu geplaatste hekken maken oversteken mogelijk.

 

Slim dat je fietst - Love to Ride nu ook in Nederland

Geplaatst op:
11-07-2016

Love to ride appNederlanders fietsen vaak naar het werk, maar nog niet vaak genoeg. Veel mensen pakken de auto omdat ze dat nu eenmaal zo gewend zijn. Onder de titel 'Slim dat je fietst' wil de Fietsersbond deze mensen verleiden om eens de fiets te pakken.  De app Love to Ride is al een hit in Italië en Engeland.

Fietsersbond en DoeHetZelfNotaris bieden nieuwe legatenservice aan

Geplaatst op:
11-07-2016

Doorverwijzing naar www.fietsersbond.nl/nalaten

Stem nu voor de fietsburgemeester van Amsterdam!

Geplaatst op:
20-06-2016

Dat er veel gefietst wordt in Amsterdam is algemeen bekend, maar dat de hoofdstad binnenkort zelfs een speciale fietsburgemeester krijgt is toch wel heel bijzonder. De fietsburgemeester moet het fietsbeleid van de gemeente Amsterdam een flinke zet in de juiste richting geven. De zeventien kandidaten voor de titel hebben allemaal een filmpje gemaakt over wat zij willen bereiken in hun ambtsperiode.

Twee van de kandidaten zijn actief lid van de Fietsersbond Amsterdam, en we stellen ze graag aan jullie voor.

Slim dat je Fietst!

Geplaatst op:
15-06-2016

De Fietsersbond haalt Love To ride naar Nederland. Love to Ride is een online community waar je al je fietsritjes kan registreren. Door te fietsen maak je kans op leuke prijzen waaronder een Babboe bakfiets, een weekendje weg bij Beach Resort Makkum of een Spanninga gift box. Korte of lange ritten, op een vouwfiets of racefiets, met 15 of 25 kilomter per uur, naar de supermarkt of naar het werk? Je registreert ze via de app of op website. Wij zeggen Slim dat je Fietst! 

Maatregelen nodig voor minder verkeersdoden

Geplaatst op:
25-05-2016

Nederland moet ingrijpende maatregelen nemen om het aantal verkeersdoden te verminderen. Dat schrijven de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en TeamAlert in een brief aan de Tweede Kamer. In 2015 kwamen er 621 mensen om in het verkeer, een stijging van 9%. De drie organisaties pleiten voor meer 30-kilometergebieden in de bebouwde kom en een snelle invoering van een snelheidsassistent die auto’s aan de maximumsnelheid houdt.