Nieuws

Stem nu voor de fietsburgemeester van Amsterdam!

Geplaatst op:
20-06-2016

Dat er veel gefietst wordt in Amsterdam is algemeen bekend, maar dat de hoofdstad binnenkort zelfs een speciale fietsburgemeester krijgt is toch wel heel bijzonder. De fietsburgemeester moet het fietsbeleid van de gemeente Amsterdam een flinke zet in de juiste richting geven. De zeventien kandidaten voor de titel hebben allemaal een filmpje gemaakt over wat zij willen bereiken in hun ambtsperiode.

Twee van de kandidaten zijn actief lid van de Fietsersbond Amsterdam, en we stellen ze graag aan jullie voor.

Slim dat je Fietst!

Geplaatst op:
15-06-2016

De Fietsersbond haalt Love To ride naar Nederland. Love to Ride is een online community waar je al je fietsritjes kan registreren. Door te fietsen maak je kans op leuke prijzen waaronder een Babboe bakfiets, een weekendje weg bij Beach Resort Makkum of een Spanninga gift box. Korte of lange ritten, op een vouwfiets of racefiets, met 15 of 25 kilomter per uur, naar de supermarkt of naar het werk? Je registreert ze via de app of op website. Wij zeggen Slim dat je Fietst! 

Maatregelen nodig voor minder verkeersdoden

Geplaatst op:
25-05-2016

Nederland moet ingrijpende maatregelen nemen om het aantal verkeersdoden te verminderen. Dat schrijven de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en TeamAlert in een brief aan de Tweede Kamer. In 2015 kwamen er 621 mensen om in het verkeer, een stijging van 9%. De drie organisaties pleiten voor meer 30-kilometergebieden in de bebouwde kom en een snelle invoering van een snelheidsassistent die auto’s aan de maximumsnelheid houdt.

Gevraagd: meer geld en aandacht voor mobiliteit

Geplaatst op:
23-05-2016

In een brief aan de minister-president roepen 24 organisaties, waaronder de Fietsersbond, dit en komend kabinet op aanzienlijk meer aandacht te geven aan en geld te investeren in mobiliteit. Volgens de partijen is extra geld nodig voor meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort op zowel de weg, het spoor, het water, in de lucht en op fietspaden.

 

Gemeente Nijmegen uitgeroepen tot Fietsstad 2016

Geplaatst op:
19-05-2016

De gemeente Nijmegen is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2016 van de Fietsersbond. De jury, onder leiding van de directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid Peter van der Knaap, noemt Nijmegen “een gemeente die indruk maakt met hoge kwaliteit (snel)fietsroutes”.

Ben jij ook fan van fietsen? Vul de enquete in!

Geplaatst op:
18-05-2016

Ben je ook groot fan van  fietsen? En dan met name in je vrije tijd? Dan zijn we samen met de ANWB op zoek naar jou! Samen met de provincie willen ze er alles aan doen om het fietsen nog leuker en veiliger te maken. 

Fietsersbond eist harde maatregelen tegen opvoeren scooters

Geplaatst op:
25-04-2016

De Fietsersbond is verbijsterd dat BOVAG-bedrijven nog steeds grootschalig meewerken aan het opvoeren van brom- en snorfietsen. Uit onderzoek van de PvdA naar het opvoeren van scooters blijkt dat driekwart van de tweewielerbedrijven daar nog steeds aan meewerkt. Volgens Fietsersbond-directeur Saskia Kluit wordt het tijd voor harde maatregelen: “Opvoeren verbieden en opvoerende bedrijven moeten een boete krijgen.”

Weer 185 fietsers dodelijk verongelukt

Geplaatst op:
21-04-2016

Fietsersbond roept overheden, verzekeraars en leasebedrijven op om ISA versneld toe te passen

Het afgelopen jaar zijn in Nederland 185 fietsers omgekomen in het verkeer. Dit werd donderdagmiddag bekend gemaakt op het jaarlijkse Nationaal Verkeersveiligheid Congres in Den Bosch. Een deel van de dodelijke ongevallen kan voorkomen worden door het vergroten van 30 km zones in combinatie met betere toepassing Intelligente SnelheidsAanpassing (ISA).  De Fietsersbond roept daarom overheden, verzekeraars en leasebedrijven op om de handen ineen te slaan. 

Mobiel schade melden, ook voor fietsers

Geplaatst op:
29-03-2016

Ook fietsers kunnen vanaf nu makkelijk ongevallen melden waar ze bij betrokken zijn. Dat kan met de nieuwe app en mobiele site Mobiel Schade Melden. Registreren is belangrijk omdat zo beter in kaart kan worden gebracht waar veel ongevallen met fietsers gebeuren.

Spookfietsen: niet zomaar toestaan maar infrastructuur aanpassen

Geplaatst op:
10-03-2016

Tegen de richting in fietsen op het fietspad, dat moet in sommige gevallen gewoon mogen, zo concludeert een onderzoeker van ingenieursbureau Arcadis en het ROV Oost-Nederland in De Telegraaf. De Fietsersbond kan een heel eind in zijn redenering meegaan, maar trekt toch een iets andere conclusie: als er zoveel mensen spookfietsen, dan is dat een signaal dat het fietsnetwerk niet functioneert en  moet de infrastructuur aangepast worden.