Nieuws

Fietsersbond maakt fietsagenda voor Rijkswaterstaat

Geplaatst op:
18-10-2016

Bij Rijkswaterstaat denken de meeste mensen aan water en snelwegen, maar de organisatie kan ook veel betekenen voor fietsers. De Fietsersbond maakte voor de dienst een fietsagenda met aanbevelingen: Ruim baan voor de fiets. Deze agenda is nu voor iedereen te lezen.

Fietsersbond roept op tot betere ongevallenregistratie

Geplaatst op:
14-10-2016

Uit recent onderzoek blijkt dat slechts een vijfde van de verkeersgewonden die binnenkomen op de eerste hulp van een ziekenhuis geregistreerd wordt door de politie. Deze onderregistratie was al langer bekend en heeft geen invloed op de totale verkeersgewondencijfers. Wel bevestigen de cijfers dat er sprake is van forse onderregistratie van verkeersgewonden door de politie. Een betere registratie is belangrijk om het verkeersveiligheidsbeleid te verbeteren.

Fiets ‘m d’r in: symposium Rover en Fietsersbond

Geplaatst op:
23-09-2016

De fiets mee in het OV, als voor- of natransportmiddel en zelfs als alternatief voor OV: fiets en OV gaan steeds meer samen. Reden voor Rover om samen met de Fietsersbond een symposium aan dit onderwerp te wijden. We zijn daarvoor te gast bij de provincie Groningen, op 14 oktober aanstaande.

Fietsersbond en Wandelnet naar rechter om barrières spoorwegovergang Alverna in Heemstede

Geplaatst op:
05-09-2016

De Fietsersbond en Wandelnet stappen naar de rechter om de gemeente te verplichten de openbaarheid van de spoorwegovergang bij het Laantje van Alverna in Heemstede te handhaven. Langs de spoorwegovergang is vorige maand door omwonenden een hek geplaatst die de doorgang naar het achtergelegen natuurgebied afsluit. Volgens de organisaties is dit in strijd met een uitspraak van de Raad van State in 2015 waarin de spoorwegovergang openbaar wordt verklaard. De gemeente heeft aangegeven niet te handhaven omdat het Laantje van Alverna over privaat terrein loopt.

Fietsersbond wil volwaardige plek fiets in nationaal beleid

Geplaatst op:
24-08-2016

De vakanties zijn voorbij en de politieke partijen beginnen met het publiceren van hun concept-verkiezingsprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De Fietsersbond heeft dit voorjaar inhoudelijke wensen kenbaar gemaakt aan de diverse partijen.

Opengestelde spoorwegovergang Heemstede opnieuw geblokkeerd

Geplaatst op:
15-08-2016

De spoorwegovergang bij het Laantje van Alverna in Heemstede is opnieuw geblokkeerd. In 2014 sloot ProRail de overweg af wegens een ‘onveilige situatie’. De Raad van State sommeerde ProRail om deze afsluiting voor 1 augustus 2016 ongedaan te maken. Dat is gebeurd. Maar door het plaatsen van een nieuw hek door aanwonenden, net na de spoorwegovergang, is de overweg nu alsnog geblokkeerd voor fietsers en voetgangers. “Er ontstaat wel een bizarre situatie”, aldus Ankie van Dijk namens Wandelnet en de Fietsersbond. 

Overweg Heemstede weer open voor fietsers en wandelaars

Geplaatst op:
29-07-2016

Fietsers en wandelaars kunnen weer gebruik maken van de overweg op het Laantje van Alverna in Heemstede. Voor veel mensen is dit de toegangspoort tot het natuurgebied aan de westkant van de bebouwde kom van Heemstede. Vandaag verwijderde ProRail de hekken die zij in 2014 plaatste om de overweg af te sluiten wegens een ‘onveilige’ situatie. De nu geplaatste hekken maken oversteken mogelijk.

 

Slim dat je fietst - Love to Ride nu ook in Nederland

Geplaatst op:
11-07-2016

Love to ride appNederlanders fietsen vaak naar het werk, maar nog niet vaak genoeg. Veel mensen pakken de auto omdat ze dat nu eenmaal zo gewend zijn. Onder de titel 'Slim dat je fietst' wil de Fietsersbond deze mensen verleiden om eens de fiets te pakken.  De app Love to Ride is al een hit in Italië en Engeland.

Fietsersbond en DoeHetZelfNotaris bieden nieuwe legatenservice aan

Geplaatst op:
11-07-2016

Doorverwijzing naar www.fietsersbond.nl/nalaten

Stem nu voor de fietsburgemeester van Amsterdam!

Geplaatst op:
20-06-2016

Dat er veel gefietst wordt in Amsterdam is algemeen bekend, maar dat de hoofdstad binnenkort zelfs een speciale fietsburgemeester krijgt is toch wel heel bijzonder. De fietsburgemeester moet het fietsbeleid van de gemeente Amsterdam een flinke zet in de juiste richting geven. De zeventien kandidaten voor de titel hebben allemaal een filmpje gemaakt over wat zij willen bereiken in hun ambtsperiode.

Twee van de kandidaten zijn actief lid van de Fietsersbond Amsterdam, en we stellen ze graag aan jullie voor.