Fietsen groot gevaar? Onzin!

Gepubliceerd op 26-10-2012. Laatste update op 24-06-2013.

‘Fietsen groot gevaar’ kopte het gratis dagblad Spits vanmorgen (26 oktober). De Fietsersbond zou alarm geslagen hebben over het toenemend aantal ongelukken, vooral met kleine kinderen en ouderen. Stichting VeiligheidNL (voorheen Consument en Veiligheid) doet er nog een schepje bovenop door de 38.000 fietsers van 2 tot 17 jaar vooral aan jonge ouders toe te schrijven. Onveilige kinderzitjes, slechte bagagedragers en zware schooltassen maken het fietsen voor onze jeugd bijna onverantwoord en extreem onveilig, aldus de Spits.

Maar wat is hier nou van waar? Waarschuwen wij voor onbekende risico’s die de fietser bedreigen? Nee. Wel hebben wij afgelopen week op de website van ons blad Vogelvrije Fietser een artikel geplaatst over de kwaliteit van moderne bagagedragers. Door het gebruik van aluminium zijn die tegenwoordig een stuk lichter, maar kunnen ze ook minder hebben. De journalist van Spits belde naar aanleiding van dit stukje met de Fietsersbond. Hebben deze slechte bagagedragers invloed op de verkeersveiligheid? Nauwelijks. De twee onderwerpen hebben weinig met elkaar te maken, maar worden door cijfers van Stichting VeiligheidNL met elkaar verbonden. Die cijfers verdienen echter context, die ze in Spits niet kregen. Bij deze.

  • 38.000 fietsers van 2 tot 17 jaar komen op een brancard terecht.
    Het cijfer klopt, de brancard niet. In dit cijfer zitten ook hele kleine ongevallen. Daarnaast gaat het hier vooral om kinderen in de middelbare schoolleeftijd omdat die veel fietsen. Dit cijfer is echter al jaren min of meer stabiel
  • Jaarlijks komen 4000 paar kindervoetjes tussen de spaken.
    Dat cijfer klopt, maar dit heeft niets met slechte bagagedragers te maken, maar met het feit dat sommige ouders hun kind niet of niet goed in een kinderzitje vervoeren. Bekijk onze tips om voeten tussen de spaken te voorkomen. 
  • Jaarlijks lopen meer dan 350.000 fietsers letsel op.
    Ook hier gaat het om allerlei letsel, van erg groot tot erg klein. De Fietsersbond  is wel bezorgd over de ernstiger ongevallen. Om die terug te dringen is er echter meer nodig dan betere fietsen: betere snelheidshandhaving bij auto’s, meer vrijliggende fietspaden op 50-kilometerwegen, veiliger kruispunten, beter onderhoud van fietspaden, minder obstakels voor fietsers en fietslessen voor oud en jong.

Samengevat: Fietsen is geen groot gevaar, sommige materialen kunnen veiliger, maar er moet vooral geïnvesteerd worden in veiliger infrastructuur voor fietsers. Ook moeten fietsers en ouders hun gezond verstand gebruiken in het verkeer. Als ze dat doen is fietsen een van de gezondste en veiligste vormen van vervoer.

Hugo van der Steenhoven, directeur Fietsersbond

ligfiets

Ik fiets op een ligfiets. Ik hoor vaak dat ligfietsen levensgevaarlijke dingen zijn. De spreken blijkt dan automobilist.
Ik ken weinig fietsers die een automobilist hebben doodgereden. De werkelijkheid is, dat auto's levensgevaarlijke dingen zijn.

-

ligfiets

ik heb een 3wiel ligfiets.
en rij op het terrein van een bekent landelijk tuincentrum.
komt er een auto van de parkeerplaats gescheurd.
ik kon nog net mijn stuur om gooien en er om heen zwenken.
dus wie is nu gevaarlijk?????

het is maar hoe je het bekijkt

Het is net als met auto's de zwakste schakel is de bestuurder.

Ik ben de afgelopen tijd getuige geweest van zo veel (bijna) ongelukken van senioren met een E-bike Deze week zag ik ook weer iemand op de grond liggen, bij wat zo op het eerste gezicht een eenzijdig ongeluk lee, waar ik echt van schrok, dat je geneigd zou zijn de e-bike te verbieden. Dat is natuurlijk onzin. feit is wel dat er veel mensen op zo'n zware fiets zitten die er eigenlijk niet goed mee overweg kunnen en sneller gaan dan ze zelf in de gaten hebben. Snelheid en inspanning staan namelijk niet in verhouding tot elkaar. Daar moet je dus wat aan doen. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn dat je naarmate je harder gaat, de trapweerstand ook hoger wordt. Zo bouw je veiligheid in.

De politie zou wat mij betreft ook op mogen treden tegen de grote groepen scholieren, maar ook anderen, die sms en whatsappend over het fietspad slingeren. Dan kun je een fietspad nog zo breed maken, dat helpt in zo'n geval niet. Ook kom ik iedere ochtend een groep scholieren tegen die massaal weigeren over te steken. Is dat de schuld van de infrastructuur of de schuld van de scholier? ik denk in dit geval toch ook weer de fietser, maar de verleiding is groot, dat snap ik. Het is overigens een kwestie van tijd voordat het fout gaat. Ik maak hier wel eens melding van bij de politie die een enkele keer daar ook optreden. Dan gaat het weer een halfjaar goed.

Ik ben nog niet zo oud (40) en fietste vroeger ook in een groep. Soms met 3 naast elkaar, maar we wisten donders goed dat, dat niet mocht en als we het deden waren we bang dat er wat van gezegd werd, dus deden we het haast niet. De mentaliteit is nu anders en dus gebeuren er meer ongelukken. Fietsen is dus inderdaad wel wat gevaarlijker geworden. Simpelweg omdat er meer gevaren zijn.

goed voor 12.500 km op de fiets per jaar.

het is maar hoe je het bekijkt

e-bike voor senioren prima
maaar denk ook eens aan een 3 wiel e-bike.
is ff wennen voor mensen die een 2 wieler gewent zijn.
maar sind een jaar heb ik een 3 wiel e-bike.
had het jaaaren eerder moeten doen :-))))))
omvallen kan niet meer,bij stoplichten kun je blijven zitten.
kortom een stuk veiliger.

Potentieel gevaar!

Ik mag mezelf een zeer ervaren fietser noemen; fiets dagelijks woon/ werk en ook in mijn vrije tijd maak ik veelvuldig gebruik van mijn tweewielers. Veel collega's weten niet eens dat ik in het bezit ben van een auto en de gemeente Tilburg heeft de laatste jaren geen euro aan parkeergeld van me mogen ontvangen. Met die ervaring zie ik ook het dagelijkse verkeer met lede ogen aan me voorbij gaan. Over de mentaliteit van fietsers hoef ik het niet te hebben, deze staat al heel lang ter discussie. Ook van de hedendaagse automobilist zullen we (alle SIRE campagnes en meer blauw op straat ten spijt) het gedrag nooit meer kunnen veranderen. De e-bike is een prachtige uitvinding; veel mensen die anders niet snel de fiets zouden pakken hebben nu zo'n zoemer (ipv brommer). Het ding gaat veel te snel voor het reactievermogen van velen maar dat is inmiddels ook bekend. 
Maar waar ik me echt over verbaas is de manier waarop in mijn omgeving (Tilburg-zuid) de laatste tijd wegen worden aangepakt. Wanneer er geen vrijliggende fietspaden aanwezig zijn worden wegen in woonwijken niet meer egaal van asfalt gemaakt maar worden er aan weerszijden van de weg goten gemaakt van zo'n 50 cm. en waarvan zich aan de rechterkant geparkeerde auto's bevinden. Als fietser moet je regelmatig gebruik maken van deze goten  om ander verkeer te laten passeren. De overgang in het wegdek is niet erg groot maar te groot voor een vlekkeloze doorgang zodat ik hier veel valpartijen voorzie. In het geval van (lichte) gladheid zullen zelfs zeer ervaren fietsers hier op hun bek gaan. Ik vraag me dan ook af of de Fietsersbond dit al reeds geconstateerd heeft en of zij hier ook een potentieel gevaar in zien. 

Vrijliggende fietspaden kruisen óók!

Jammer dat vrijliggende fietspaden landelijk als hét redmiddel gezien worden, want ook deze paden kruisen, en juist dáár gebeuren de meeste ongelukken. Je komt als (snellere) fietser toch plotseling de weg op t.h.v. een kruising (tenminste, zo ziet een automobilist dit, om over vrachtauto's maar te zwijgen).
Dus je kunt maar beter ruim vooraf gezien zijn, zonder te zijn afgedekt door geparkeerde auto's, struiken, bomen, muurtjes, etc.
Andere fietsers inhalen is overigens ook een ramp op een door stoepranden omgeven "single track".

Eigenlijk vraagt dit

Eigenlijk vraagt dit onderwerp om een inventarisatie naar zaken die gevaarlijk zijn voor fietsers. (Geparkeerde) auto's zijn al genoemd, dit geld ook voor zichtbelemmering, kruisend verkeer, bellen op de fiets, vreemde infrastructuur, andere fietsers, hulpmotoren, etc. Op een fiets heb je een goed stuur en goede remmen nodig en je moet de aandacht zeer bij het verkeer houden, om ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen.

Rekening houden met fietsers

Er word al heel veel rekening gehouden met fietsers, maar waarom moeten ze nog meer beschermd worden? Fietsers moeten zelf OOk uitkijken! Door rood licht rijden, met z'n vieren naast elkaar.....is ons dat zo geleerd ? Iedereen doet het, jong of oud, met een kind voor of achter op. Misschien dat scholen (ook het middelbaar onderwijs) er ook mee aandacht aan kunnen geven. Ik kan me mateloos irriteren aan scholieren die de hele weg blokkeren omdat ze naast elkaar rijden. Ik toeter netjes om er langs te kunnen, krijg je een vuile blik of een grote mond. Een fietser heeft zich net zo goed aan de verkeersregels te houden als een automobilist of scooterrijder.

Gevaar?!?

Wat is gevaar, wie maakt het gevaarlijk en waardoor is het gevaarlijk? Steeds weer hoor je die woorden.
Een weg is gevaarlijk; wie maakt het er gevaarlijk!?
als je deel neemt aan het verkeer moet je dat ook serieus nemen, maar men belt, babbelt met een ander, zit aan de radio te draaien, zit met 't haar bezig via de binnenspiegel een kind wat de aandacht vraagt onder het rijden, er valt iets. Dan moet je stoppen, maar ja dat kan dan even niet, dus dan toch maar even 'gevaarlijk' doen!! oprapen buiten bereik en boem!! een botsing. Al dan niet met letsel. Heb eens een kind op een autosnelweg door de auto bij pappa van de achterbank naar de voorbank en weer terug zien kruipen. Een motorrijder die met 150-160km/u aan het slalommen was. Mensen die niet afremmen maar gewoon doorrijden en denken dat een ander hen wel ziet en zal stoppen. Verschillende snelheden en verkeersregels met de ons omringende landen. Ik geef voorrang aan een overstekende voetganger, maar een ander raced langs me heen. De wereld 'draait' maar om een ding haast-haast-haast. En velen denken nergens meer aan, vergeten zelfs een kind dat in de auto zit naar de opvang te brengen. Ouders laten jonge kinderen aan de verkeerde kant lopen en fietsen.
Is dit wat wij ze geleerd hebben. Daardoor ontstaan de meningsverschillen en door het 'nieuwe' gedrag, ontstaan er verkeersruzies en een nieuwe gedragscode en die moeten we maar slikken. Ondertussen worden wegen e.d aangepast naar dit gedrag. Voor elk voertuig een eigen plaats, de snelheden gaan omhoog, de mensen worden ouder, maar door de mogelijkheden wel mobieler en met de E-bike ook sneller, maar ook moe, alleen niet lichamelijk maar ook geestelijk en dan gaat het natuurlijk mis.
Heb zelf door vermoeidheid een paaltje gemist en daar zat ik met een gat in mijn hoofd. Maar daarom ga ik echt niet met een helm fietsen. Shared space moet gewoon terug ingevoerd in de kleine plaatsen. De 30km zones worden ingevoerd zodat elke weggebruiker evenveel rechten heeft, waarom dan trottoirs en óók zelfs fietspaden, terwijl je in de polder/wegen buiten de de dorpen gewoon tussen het gemotoriseerde verkeer rijdt. Je rijdt bibeko op 'n fietspad/strook en zodra je het bord einde bebeko gepasseerd bent ben je vogelvrij, terwijl de snelheid van het gemotoriseerde verkeer omhoog gaat.

Marina Govaert de Groene, Westdorpe

Fietsers zijn levens

Fietsers zijn levens gevaarlijk, rijden met z'n 3e naast mekaar en staken over zonder te kijken. Rijden door rood.oftewelijl het zijn zelf de grootste asos

fietsers zijn levens

Met zijn drieen rijden is heel gezellig. Als je moet passeren zet je gewoon en rustig je voorwiel tussen twee van die fietsen. Al fietsend met zijn vieren vraag je"mag ik even passeren" Gilletjes van de kletsende meiden."o ja natuurlijk mijnheer gaat uw gang" en je fietst er voorbij. Niet zo zeuren op het fietspad,bekijk het vrolijk en wees beleefd. Lukt al zo lang als ik fiets en ,schrik niet mijnheer of mevrouw, dat is al 75 jaar.

rood-witte paaltjes

Geconstateerd is dat er veel ongelukken gebeuren met de roord-witte paaltjes. Ze zijn slecht te zien m.n. wanneer je met een groep fietst Is het een optie om de paaltjes langer te maken dan kun je ze op een afstand zien staan.

rood-witte paaltjes

Volgens mij kunnen die niet veel hoger, Een kind moet er niet met zijn stuur tegenaan komen terwijl de volwassene gewoon erlangs kan.

gevaarlijk fietsen in woonerf

In Almere heeft de gemeente in de bestrating van een woonerf, naast de al aanwezige 10-tallen formele verkeersdrempels, nog eens vrij scherpe betonnen verhogingen in het wegdek geplaatst van ca. 10 cm hoog en 20 cm breed. Die zouden volgens de gemeente snelheidsbeperkend zijn voor auto"s (je zou zeggen, daar waren de bestaande verkeersdrempels nu juist voor). Maar motoren, brommers en zelfs ook auto's rijden er gewoon langs en kunnen er zonder schade overheen rijden, ook al rijden ze snel. Maar er zijn al wel veel fietsers over gevallen en wandelaars gestruikeld!
Hiermee heeft de gemeente dus het langzame verkeer bewust onveilig gemaakt, want ondanks vele klachten en verzoeken weigert de gemeente hier iets aan te doen!

Veilge fietszitjes

Er zal altijd discussie blijven over materiaal. Ik ben van mening dat het materiaal van tegenwoordig van goede kwaliteit is. Bv de fietsstoeltjes van Bobike zijn de beste en veiligste op de markt. Alleen blijft de mens een rol spelen in bv de bevestiging, en dan kan er altijd was misgaan...

Easily, the article is

Easily, the article is actually the best topic on this registry related issue. I fit in with your conclusions and will eagerly look forward to your next updates. Just saying thanks will not just be sufficient, for the fantasti c lucidity in your writing. I will instantly grab your rss feed to stay informed of any updates.
Veronica Walton

thank you

Kami toko onlien menjual produk karyafurniturejepara.com yang menawarkan produk yang menawarkan produk produk mebel asli jepara memang sudah dikenal hingga mancanegara, jepara selalu menjaga kualitas produk furniture dengan sangat teliti Mebel Jepara Mulai dengan produk produk minimalis yang sqangat elegant hingga produk klasik modern yang sekarang sedang trend di beberapa tahun terakhir, produk klasik modern kami meliputi Kursi Tamu Jati dengan model klasik modern juga tersedia mebel minimalis khas mebel jepara yang di buat dengan menggunakan material kayu perhutani pilihan, kayu perhutani dipilih karena memang kualitasnya yang jauh dari kayu kebun, produk Mebel Jepara Minimalis dengan model simple elagant kami tawarkan dengan harga yang cukup kompetitif, semuanya tergantung akan banyaknya bahan yang digunakan juga tingkat kerumitan produk dengan Mebel Jepara yang tentunya tidak mengurangi kualitas dari produk Mebel Jepara Online yang kami tawarkan. Kami selalu berupaya dengan menawarkan produk produk Mebel Jati dengan desain terbaru, dikarenakan setiap produk kami mempunyai keistimewaan tersendiri yang berbeda dengan produk mebel lainnya, yaitu tingkat kualitas kehalusan finishing juga kuaslitas ukiran yang khas Mebel Jepara kami selalu terjaga kualitas dan pamornya. Kami juga mempunyai banyak produk galleri yang dapat anda jadikan patokan untuk anda tempatkan di ruang tamu rumah anda, produk produk tersebuat dapat anda lihat disini Kursi Tamu Jati asli produk Cv. Karya Priboemi Jepara yang dapat anda pesan secara custom atau biasa disebut pesanan sesuai keinginan anda, itu semua kami produksi menggunakan material kayu mahoni perhutani dan kayu  Furniture Jati dengan label Cv. Karya Priboemi Jepara yang sudah dikenal baik dalam maupun luar negri, anda tidak perlu khawatir akan kualitas dari setiap produk kami, beragam model Kursi Tamu Jati kami sudah mulai membuka pemesanan dengan anda cukup dengan santai diruamh, anda tinggal menyodorkan bagaimana produk mebel yang anda inginkan, anda dp maka kami akan kerjakan, untuk lama proses tergantung tingkat kerumitan produk pesanan, itu smua bisasa kami tawarkan secara Mebel jepara dengan kekuatan kontruksi pengrajin mebel jepara asli, yang memang sudah profesional dalam proses pembuatan kontruksi, pengrajin profesional iru semua ada di perusahaan kami Cv. Karya Priboemi Jepara, kontruksi tersebuat bisa anda pakai hingga puluhan tahun, karena kualitas kami di atas produk produk lain, yang banyak di jual di pasaran Mebel jepara online tentunya sangat kokoh. Kami juga mempunyai banyak katalog produk meja muali dari meja makan ukiran jepara, meja makan klasik modern elegant yang tentunya sangat mewah untuk anda tempatkan di ruang makan rumah mewah anda, juga tak ketinggalan, kami juga menawarkan produk mebel Meja Makan Minimalis asli desain Cv. Karya Priboemi Jepara, yang tentunya mempunyai kualitas diatas rata rata standart export, pamor produk mebel dari jepara memang masih banyak dikagumi oleh masyarakat luas, dikarenakan tenaga tenaga mebel jepara mempunyai pengalaman yang lebih baik ketimbang tenaga mebel di luar sana, bahkan produk  Mebel Jepara Online dsekarang sudah banyak di copy, salah satunya negri china, malaysia yang merekrut tenaga di jepara untuk mengajarkan kepada warganya di sana. dan anda juga dapat memilih warna di menu dan tak ketinggalan kami juga menawarnak produk Kamar Set Minimalis menjadi brand ambrossador di beberapa tahun terakhgir, maraknya rumah berdesain minimalis modern membuat produk ini sangat laku di pasaran, untuk katalognya anda dapat  melihat katalog produknya disini Kamar Set juga bisa disini untuk katalog produk ruang tamu dengan desain minimalis, anda bisa mengirimkan gambar desain yang anda inginkan, atau anda juga bisa lihat katalog kami disini Kursi Tamu kota kami sangat terkenal dengan produk produk etnik khas dari jawa yang terbuat dengan menggunakan material kayu jati yang di ukir dengan ukiran khas mebel jepara yang membuatnya begitu mendunia hingga sekarang, anda pasti akan tercengan jika sudah melihat produk yang satu ini gebyok jati jepara meja makan dengan desain klasik minimalis Mebel Jati semuanya ada di jepara, kami selaku salah satu perusahaan mebel di jepara selalu berupaya membuat desain baru agar bisa tetap bersaing, salah satu produk hasil desain kami adalah sebagai berikut Meja Makan kota jepara juga terkenal dengan produsen tempat tidur yang cantik elok dan elegant yang tentunya produk itu sendiri diproses dengan sangat terkontrol, untuk katalog produknya anda bisa langsung tengok disini Tempat Tidur Jati untuk katalog produk dengan desain klasik ataupun minimalis seperti meja makan ataupun yang lainnya anda juga bisa memilihnya di kolom produk dengan menu kategory Meja Makan Minimalis produk produk kami tentunya mempunyai nilai tersendiri yang tentunya berkualitas tinggi, karena kami proses dengan melalui kontol yang sangat teliti. Seperti produk produk kursi tamu misalnya, untuk membuat Kursi Tamu kami memakai bahan dengan kualitas grade A jadi anda tidak perlu ragu lagi akan kualitas dari produk produk mebel yang kami tawarkan kepada anda. Ada lagi produk yang tak kalah larisnya yang ada di jepara yaitu Tempat Tidur , produk ini merupakan produk paling penting yang harus ada dalam suatu hunian rumah. Apapun bentuk / model dari tempat tidur tersebut, yang terpenting adalah kita nyaman saat beristirahat tentunya. Selain menjual tempat tidur dalam satuan, kami juga menerima pemesanan produk untuk ruang kamar berupa set kamar tidur. Kamar Set itu sendiri nantinya akan terdiri dari tempat tidur lemari pakaian dua nakas dan meja rias, anda juga bisa memesannya terpisah. Mebel Jepara Minimalis selalu menjadi daya tarik tersendiri untuk turis asing yang ingin membuat usaha furniture, banyak sekali turis asling berbondong bondong ke jepara untuk memulai bisnisnya, tidak hanya itu banyak juga turis asing yang ingin mengisi rumahnya dengan membeli produk produk seperti tempat tidur kursi tamu meja makan yang asli dan khas Mebel Jepara Minimalis kami juga menyediakan produk lain yang tak kalah pamornya di beberapa tahun terakhir, produk ini tentunya memiliki ciri khas tersendiri. Pada produk ini kayu jati kami olah sedemikian hingga menjadi produk Meja Makan Jati yang mewah dengan keaslian aksen ukiran khas mebel jepara jual mebel jati harga murah asli mebel jepara, kami menawarkan harga standart furniture jepara dengan kualitas yang tentunya terbaik Penerapan ruang yang akan anda isi mebel harus anda perhatikan terlebih dahulu sebelum membelinya, dalam hal ini saya ada rekomendasi untuk anda untuk berkonsultasi terlebih dahulu dengan pakarnya, anda bisa langsung menuju untuk saat ini mebel jepara memang sudah sangat berkembang, jepara terkenal hingga ke mancanegara sebagai pusat industri mebel terbesar di dunia, produk produknya sudah banyak yang di export ke mancanegara, salah satunya italy Mebel Jepara

zeeshan

You have done a great job. I will definitely dig it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site.
Best Buy Awards

You have done a great job. I

You have done a great job. I will definitely dig it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site.
buy biotique bhringraj oil

קליפ בת מצווה איכותי ומצחיק |

קליפ בת מצווה איכותי ומצחיק | קליפ בת מצווה 1700-550-551
http://lineh.co.il/ ליין הפקות
קליפ דה וויס
כלת הבת מצווה משתתפת בתוכנית דה וויס שרה ומדברת עם השופטים
הקליפ הוקלט וצולם אצלנו באולפן על רקע מסך ירוק
מה שמאפשר להכניס אתכם לכל תוכנית טלביזיה שתרצו
מבחר קליפים לבת מצווה ,קליפים לבר מצווה,סרטים לחתונה
אצלנו תמצאו מבחר קליפים לבת מצווה, קליפ בת מצווה עלילתי,קליפ בת מצווה בשילוב המשפחה,קליפ בת מצווה בתלת מימד לבת מצווה ,קליפים מקוריים בהתאמה אישית

קליפ בת מצווה