volvo 940 Michiel Slütter

Fietsendragers – Tips

volvo 940 Michiel Slütter
Beeld-auteur: Michiel Slütter

Tip 1:
Zorg dat de trekhaak schoon en droog is.  Want de dragers klemmen allemaal op de trekhaak en roest en bramen kunnen het klemmen zwaar maken.

Tip 2:
Let op dat fietsonderdelen niet tegen elkaar komen of tegen de drager. Eventueel kun je de rammelende onderdelen vastzetten met een riempje of plaats een stukje schuimplastic tussen de onderdelen.

Tip 3:
Als je pech hebt, zit het stuur van de tweede fiets in de weg bij het zadel of het stuur van de andere fiets. Draai dan het stuur een kwartslag.

Tip 4:
Let op de maximale belasting van de drager. Vooral elektrische fietsen zijn zwaar. Soms kun je de accu verwijderen en dan zal het misschien net gaan.

Tip 5:
Koop een verloopstekker als dat nodig is. Auto’s hebben een 7-polige of 13-polige stekker bij de trekhaak. Past de stekker van de drager niet dan heb je een verloopstekker nodig (zijn er al voor 5 euro). Voor de verplichte verlichting is een 7-polige stekker voldoende. Sommige dragers hebben extra functies zoals achteruitrijlicht, mistlicht, parkeersensor of lift. Die werken alleen met een 13-polige stekker.

Tips en fietsnieuws ontvangen?

Elke twee weken het laatste fietsnieuws, testen en handige tips

Ja, ik schrijf me in!