Qibbel air voorzitje

Luchtig en licht voorzitje van Qibbel

Qibbel heeft een heel licht voorzitje gemaakt: de Air. Het zitje weegt zo weinig omdat het van kunststof is gemaakt en de achterkant uit luchtig gaas bestaat.

De Qibbel Air is makkelijk te monteren. Je hoeft alleen het voetenbankje te monteren en de beugel en het stuur aan het windscherm te schroeven. Ook het blokje bij de stuurpen schroef je eenvoudig vast met twee inbusbouten. Vast- en losklikken van het zitje en het bijbehorende windscherm is een eitje. Zelfs het borgpennetje bij het zitje is simpel los te halen en vast te zetten.

Qibbel air voorzitje

Ook de voetriempjes maak je makkelijk los en vast. De vijfpuntsgordel is alleen niet zo praktisch. Je moet eerst de twee delen aan elkaar klikken voordat je die vervolgens weer samen kunt vastklikken. Ook bij het losmaken moet je die twee delen weer uit elkaar halen.

Veilig fietsen voor iedereen. Daar strijdt de Fietsersbond voor.

Het wordt steeds drukker. Kinderen en ouderen komen als eerste in de knel. De Fietsersbond doet er wat aan. Help je mee?

Ja, ik word lid!

Over de beugel waar je de twee delen in moet klikken, is goed nagedacht. Omdat hij lang is, kun je er makkelijk bij. Het windscherm is laag, maar biedt voldoende bescherming voor hoofd en handen. Omdat de beugel voor de bevestiging 45 graden omhoogloopt, moet de stuurpen ook minimaal onder die hoek omhooglopen. Op een sportieve fiets met rechte stuurpen past het windscherm niet. Het speelstuurtje met ‘toeter’ dat Qibbel erbij levert is een leuk en praktisch extraatje. Je kind kan zo ‘meesturen’ zonder dat je er last van hebt. De Qibbel Air kost kaal 69,95 euro. Het windscherm is 29,95 euro en het speelstuurtje kost 14,95 euro.

  • Makkelijk te monteren
  • Speelstuur is een leuk extraatje
  • Voetriempjes zijn simpel los en vast te maken
  • vijfpuntsgordel onpraktisch
  • past niet op sportieve fiets met rechte stuurpen