Fietsen stallen in Utrecht

Bagagekarren

TestKees test met enige regelmaat bagagekarren en fietstassen. Kijk hier voor een overzicht van de best geteste.

 

Kidcar Combi

329 euro

Kidcar bagagekarDe Kidcar Combi bevalt het best. De bagagekar is dan ook speciaal ontworpen voor de dagelijkse boodschappen, heeft een ruime laadbak zodat de boodschappen er op alle manieren makkelijk in kunnen. Los, in boodschappentassen of in twee grote vouwkratten van 53 bij 37 centimeter die precies in de laadbak passen. De boodschappen kun je waterdicht afdekken met het bijgeleverde dekzeil.
Fietsen met een lege en een volle kar gaat prima. De bak is lekker smal – 73 centimeter breed – en manoeuvreert gemakkelijk tussen paaltjes door. Opbergen kan door hem op de achterkant rechtop te zetten. Dan neemt hij weinig plek in. Ophangen kan ook. De kar weegt 12 kilo.

Burley Flatbed

259 euro

Burley FlatbedDe Burley Flatbed is niet speciaal voor de boodschappen ontworpen, maar is er wel prima voor te gebruiken. De laadruimte bestaat uit doek gespannen in een frame met twee opstaande randen. De bagage zet je vast met twee spanbanden. Dit werkt prima voor bijvoorbeeld grote tassen of zandzakken. Er passen ook net twee vouwkratten van 48 bij 36 centimeter op de bagagekar. Kleine tassen en losse bagage blijven slecht liggen.
De kar rijdt prima, is met 7,5 kilo lekker licht en valt wat prijs betreft mee. Wel is hij nogal breed (82 centimeter), zeker afgezet tegen de smalle laadruimte (48 centimeter). Burley levert bij alle karren een standaardkoppeling, waarvan de bevestiging tijdrovend is. Deze koppeling kun je beter vervangen door de askoppeling van Burley.

Burley Nomad

€ 379
burley nomad

De Burley Nomad is een allround bagagekar. De bagageruimte bestaat uit twee compartimenten. Het frame is van aluminium met stof. Aan de middelste framebuis zijn twee hoezen bevestigd waarmee je de boodschappen in beide delen waterdicht kunt afdekken. De laadruimte is prima geschikt voor losse boodschappen of tassen. Doordat de ruimte verdeeld is in twee compartimenten is er maar net voldoende ruimte voor vouwkratje. De kar fiets prima, net zo goed als de Burley Flatbed en de Kidcar Combi. Hij weegt maar 7,5 kg en is, met 69 centimeter breedte, lekker smal. De kar is, net als de flatbed ook gemakkelijk op te bergen en neemt weinig plek in.

BOB Yak Trailer

359 euro

Bob yak karDe BOB Yak Trailer is eigenlijk een bagagekar voor de fietsvakantie. De bagageruimte bestaat uit een stalen frame waar de bijpassende tas precies inpast. Maar vier kleine boodschappentassen, vastgezet met een spin, passen ook prima in de kar. De BOB heeft, in tegenstelling tot andere fietskarren, maar één wiel. Voordeel daarvan is dat de kar goed volgt en zeer licht fietst. Fijn voor lange fietstochten, Parkeren van de fiets met volbeladen kar is lastig omdat ze samen willen omvallen. Remmen gaat goed. Bij de meeste karren zit de koppeling bij de achteras naast het achterwiel. Hierdoor kan de kar de fiets iets opzij drukken tijdens het remmen. Bij de BOB zit de koppeling recht achter het achterwiel, waardoor het wiel minder snel opzij geduwd wordt. De BOB weegt 6 kilo en is slechts 42 centimeter breed. Je hangt hem makkelijk in de schuur.

TestKees met volle bepakking

Stroomlijnen van bagage

Besparen op gewicht helpt niet veel. Door stroomlijnen ga je op fietsvakantie sneller. Lees meer