Driewielfiets header

Een driewielfiets kopen

Hoewel je steeds meer driewielfietsen ziet, zijn niet alle fietsenmakers er vertrouwd mee. Er zijn echter veel specialisten, zowel in de fietsvakhandel als bij leveranciers van revalidatiehulpmiddelen.

Huka Cortes_7964
Beeld-auteur: Huka

Fietsmerken

Oriënteren op de verschillende modellen kunt u het beste op de websites van de verschillende merken.

Gespecialiseerde fietsenmakers

Steeds meer fietsenmakers ontdekken dat de driewielfiets ook voor hun klanten een uitkomst kan zijn. Gespecialiseerde fietsenmakers vindt u onder meer in:

Bekijk ook de dealer-overzichten op de sites van de merken.

Leveranciers van medische hulpmiddelen

Ook bij leveranciers van medische hulpmiddelen kunt u terecht voor een driewielfiets. Voor een driewielfiets via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dit meestal de enige mogelijkheid. Vaak heeft een gemeente contracten met verschillende leveranciers. Soms hebben de vestigingen proefmodellen staan, maar meestal komt er een adviseur bij u thuis langs. Tip: Sommige leveranciers geven korting als u lid bent van een thuiszorgorganisatie (kruisvereniging).

Tips over gebruik van de driewielfiets

Driewielfietser Wil van der Krogt heeft een uitgebreide site gebouwd waarop hij zijn tips geeft over de aanschaf en het gebruik van de driewielfiets. Ook de gespecialiseerde fietsdocenten van de Fietsschool hebben een eigen site: de Driewielfietsenwijzer.