header-silhouet

Test Elektrische fietsen 2013

Ook in 2013 heeft Kees elektrische fietsen getest in samenwerking met de Consumentenbond en De Telegraaf. Van de 16 geteste fietsen bevalt de Pegasus Premio NuvE het best. Vanwege zijn Bosch middenmotor met traploze versnelling en omdat de prijs/kwaliteitverhouding prima is. 

De top 3

Pegasus Premio Winnaar: Pegasus Premio NuvE *****

Prijs: €2699,-
Eindconclusie: Uitstekende fiets met zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Automatische traploze versnelling lijkt een echte meerwaarde op een elektrische fiets. 

Volledig resultaat

 

Cannondale E-series 2 Women's rigid

Nummer 2: Cannondale E-series 2 Women Rigid *****

Prijs: € 2799,-
Eindconclusie: Uitstekende, zeer lichte fiets met prima afmontage, stijf frame en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. 

Volledig resultaat 

 

Koga E-DeluxeNummer 3: Koga E-Deluxe *****

Prijs: €3299,-

Eindconclusie: Uitstekende fiets met zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Volgt de berijder op de voet. Actieradius aan de lage kant. Goede afwerking maar aan de prijs.

Volledig resultaat 

 

 

Trend: Middenmotor breekt door

Van de 16 geteste fietsen hadden er maar liefst 8 een middenmotor. 2 jaar geleden waren dat er nog maar 2. TestKees; ‘Een middenmotor is voor de gewichtsverdeling prettig en maakt de fiets stabieler. Een middenmotor is ook efficiënter. Daardoor kom je ver met je accu.’  

Opvallend: Stijfheid damesframe

Opvallend zijn de grote verschillen in stijfheid van het damesframe.  Iets om op te letten als je een fiets gaat kopen. Zeker als je ook nog veel bagage wilt meenemen. Fietsen met een stijf frame zoals de Flyer, Cannondale of Koga rijden duidelijk prettiger dan vergelijkbare fietsen met een slap frame.