Fietsstad 2022: Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel?

Het grootste fietsonderzoek van Nederland is er weer. Begin 2020 werd Veenendaal met de titel Fietsstad 2020 beloond en in 2022 dragen zij de titel over! Aan welke gemeente dat is, bepalen de fietsers. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!

header_studenten
fietsstad_2022_wiel

De Fietsersbond vindt dat elke fietser zich onbezorgd door stad en land moet kunnen bewegen. Zonder zich druk te hoeven maken over hun veiligheid, drukte op fietspaden, landbouwverkeer, onvoldoende fietsenstallingen of files voor verkeerslichten in de ochtendspits. Om het fietsklimaat in alle gemeenten te verbeteren, vragen wij iedere twee jaar de mening van fietsers – ofwel onze duizenden juryleden – in de Fietsstadenquête. De mening van fietsers, wordt gecombineerd met objectieve data uit onder andere de Fietsersbond Routeplanner.

Fietsstad 2022 is een landelijke verkiezing om alle 352 gemeenten in Nederland te stimuleren om het fietsen beter te maken en om gemeenten die goed scoren te belonen! Naast de kans op de felbegeerde titel is het voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Met het resultaat kunnen ze samen met Fietsersbond vrijwilligers ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt.

Voor fietsers is dit het moment om hun mening te geven over dat gevaarlijke kruispunt of een onveilige schoolroute. In ruil voor hun mening ontvangen fietsers leuke kortingen op producten van partners én ze maken kans op prijzen zoals een Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,- van hoofdsponsor Gazelle. Fietsers kunnen hun mening geven tot en met 31 oktober 2021.

Wil je met de campagne aan de slag, meer informatie of heb je een vraag? Mail dan naar [email protected] t.a.v. Carmen Meijer, projectleider Fietsstad.

Ben je benieuwd naar de uitslag en data van 2020? Klik dan hier.