Fietsstad 2022: Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel?

Het grootste fietsonderzoek van Nederland komt er weer aan. Begin 2020 werd Veenendaal met de titel Fietsstad 2020 beloond en in 2022 dragen zij de titel over! Aan welke gemeente dat is, bepalen de fietsers. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!

header_studenten

Op 16 augustus 2021 kun je hier de Fietsstadenquête invullen!

fietsstad_2022_wiel

De Fietsstadverkiezing 2022 is een landelijke verkiezing om alle 352 gemeenten in Nederland te stimuleren om het fietsen beter te maken en om gemeenten die goed scoren te belonen! Naast de kans op de felbegeerde titel is het voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Met het resultaat kunnen ze samen met Fietsersbond vrijwilligers ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt.

Om dit te bereiken vragen we fietsers om een enquête in te vullen over de gemeente(n) waar ze vaak fietsen. Voor fietsers is dit het moment om hun mening te geven over dat gevaarlijke kruispunt of een onveilige schoolroute. In ruil voor hun mening ontvangen fietsers leuke kortingen op producten van partners én ze maken kans op prijzen zoals een Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,- van hoofdsponsor Gazelle.

Ben je benieuwd naar de uitslag en data van 2020? Klik dan hier.

Dit jaar start op 16 augustus de campagne Fietsstad 2022. Wil je met de campagne aan de slag, meer informatie of heb je een vraag? Mail dan naar [email protected] t.a.v. Carmen Meijer, projectleider Fietsstad.