Geen verplichte reservering voor fiets in trein

NS wil dat fietsers in de zomer van 2021 hun treinreis verplicht reserveren. Samen met Reizigersvereniging Rover, het Landelijk Fietsplatform en de NTFU zijn wij tegen deze verplichte reservering.

fiets_in_trein_sprinter
Beeld-auteur: Fotomontage: Rover

Ervaringen melden

Fietsersbond, Rover, Wielersportbond NTFU, Fietsplatform, Ieder(in), LSVb en KBO-PCOB betreuren het besluit van NS en verwachten de nodige problemen voor reizigers met een fiets in de trein. Om een zo compleet beeld te krijgen, roepen zij reizigers op om ervaringen met het reserveringssysteem te melden. Dat kan bij NS of via het speciale e-mailadres [email protected]. De proef loopt tot en met 15 september en wordt dan geëvalueerd. De petitie kan ook nog getekend worden.

In het plan van NS moeten fietsers via de app of via de klantenservice hun reis vooraf aanmelden. Zeker voor mensen die digitaal niet zo vaardig zijn is dat een hoge drempel. Daarnaast legt het plan een hoge druk op fietsers om de juiste trein te halen. Bij vertragingen of pech onderweg wordt je reservering immers niet automatisch omgezet.

Wij vinden dat de NS geen fietsen moet weren, maar plekken moet creëren. Kom ook in actie!

Sluit je aan en teken de petitie!

Geen verplichte reservering fiets meenemen in de trein

Naar petities.nl
Bron: youtu.be
wim_in_de_trein

Steun onze strijd voor meer fietsplekken in de trein

Word nu lid van de Fietsersbond Lees meer

Meer plekken zijn mogelijk!

NS wil het systeem invoeren omdat er veel vraag is naar fietsplekken. Wij vinden dat ontmoediging geen oplossing is. Er moeten meer plekken komen. Dat kan door speciale ophangconstructies te gebruiken, zitplaatsen te vervangen door klapstoelen of speciale fietswagons in te zetten. NS kan vertraging bij in- en uitstappen voorkomen door meer informatie te geven over de plekken waar zich fietswagons bevinden.

Juist in deze tijd met relatief weinig reizigers, is het raar dat NS fietsers de trein uit jaagt.  Kom nu in actie en teken de petitie!