11 maart Utrechts debat over gezondheid en gemeenten

Debat op dinsdag 11 maart 2014, van 20.00 uur tot 22.00 uur bij Mammoni, Mariaplaats 14 in Utrecht.

Lokaal op de bres voor een gezonde leefstijl!?

 De gezondheidszorg is volop in beweging. Het gezondheidsbeleid komt steeds meer op gemeentelijk niveau te liggen en de participatiemaatschappij doet zijn intrede. Maar wat betekent dit op het gebied van voorkomen van ziekten? Zijn de burger en ‘het veld’ nu compleet zelf aan zet? Of is het ook goed om de rol van de overheid – op lokaal en landelijk niveau – opnieuw te bekijken? Wij denken van wel. De overheid heeft een rol bij het aanjagen, stimuleren en borgen van een preventieve leefstijl waardoor er minder mensen ziek worden. Een relevant thema om te bespreken in het kader van gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

KWF Kankerbestrijding en de Fietsersbond nodigen u uit om samen met ons in debat te gaan hoe we lokaal de mensen SAMEN gezonder kunnen maken.

We willen stilstaan bij logische maatregelen die laagdrempelig bewegen – zoals fietsen – in het dagelijks leven makkelijk maken en daardoor veel gezondheidswinst kunnen opleveren. Ook willen wij kijken welke maatregelen er mogelijk zijn om een gezonde manier van leven in de wijk, op scholen en bij sportverenigingen makkelijker te maken. Want een gezonde leefstijl kan de kans op kanker aanzienlijk verkleinen – meer dan 30% – en de ziektelastin Nederland met 15% verlagen. Dit is belangrijk, want hoewel 71% van de bevolking van mening is dat je zelf de kans op kanker kan verkleinen, denkt slechts 20% dat hun eigen leefstijl het risico op kanker verhoogt. Tijd voor actie!

 Denk, praat en discussieer met ons mee op dinsdag 11 maart 2014, van 20.00 uur tot 22.00 uur bij Mammoni, Mariaplaats 14 in Utrecht.

Wij voeren dit debat samen met wethouder Frits Lintmeijer (GroenLinks), wethouder Victor Everhardt (D66), raadslid Bouchra Dibi (PvdA) en een afgevaardigde van de VVD Utrecht.

 

Programma:

20.00 uur: Welkom door KWF en Fietsersbond

20.05 uur: Inleiding door Jaap Seidell (Professor VU) over het belang van een gezonde leefstijl en de rol van  lokale en landelijke overheid

20.30 uur: Debat met lokale politici over laagdrempelig bewegen, gezonde leefstijl en mogelijke acties voor de lokale politiek

21.45 uur: Afsluiting met themapunten van KWF en Fietsersbond

22.00 uur: Napraten

 

   
 

 

 

Samen fietsen we beter!

Word lid