Van kinderposter tot designbel

16 Fietscadeaus voor groot en klein

Voor Sint, onder de kerstboom of zomaar

Stylisch verantwoorde bel

Goede cadeaus zijn spullen die mensen meestal niet op hun verlanglijstje hebben staan, maar waar je ze blij mee verrast. Die bel van Knog bijvoorbeeld! Of een gastvrij kussen voor achterop de fiets dat fairtrade in Kenia is gemaakt. Het is moeilijk kiezen. Op sommige fietscadeaus krijg je als lid van de Fietsersbond korting tot 15%.

1. Bluetooth beanie 39,95 euro:10% ledenvoordeel

muts met bluetooth
Muziek luisteren zonder snoertje met bluetooth

Met deze muts kun je draadloos bellen of muziek luisteren op de fiets. Het geluid komt van één kant dus je kunt het verkeer ook in de gaten houden. Vanaf 39,95 en lezers van de Fietsersbond krijgen 10% korting. 

2. Broekclip 14,95 euro: 15% ledenvoordeel

Broekbeschermer van gerecyclede fietsband
Broekbeschermer van gerecyclede fietsband

De Klackinger broekclip is 40 centimeter lang en gemaakt van gerecyclede binnenband. De breedte varieert tussen 2,5 en 4 cm. De ingebouwde platte stalen strip krult zo rond het been. Kan ook gedragen worden als armband. Prijs: 14,95. 

3. Tas met boodschap - plusminus 25 euro

olifantentas
Ride bicycles, not elephants

Mooie tas met een boodschap. Laat die olifant lekker staan en pak je fiets. Kost 28,99 dollar wat neerkomt op 25 euro. 

4. Oi Knogbel 19,95 euro: 15% ledenvoordeel

Stylisch verantwoorde bel
Stylisch verantwoorde bel

Elegant belletje van Knog. Geknipt voor wielrenners die reguliere bellen een aanfluiting vinden voor hun classy tweewielers, maar deze bel past natuurlijk ook prima op je stadsfiets. Prijs: 19,95 euro.

5. Sleutelhanger met kettingschakels 7,95

Sleutelhanger met gerecyclede schakels
Sleutelhanger met gerecyclede schakels

Elke fietsketting is anders van kleur en maat, daarom zijn deze sleutelhangers met gerecyclede, ontvette en gepolijste schakels van fietskettingen uniek. De lengte van de sleutelhanger (inclusief de ring) is ongeveer 9 centimeter. 7,95 bij cyclinglifestyle.nl

6. Pennenbakje 19,95

Pennenbak model fiets
Pennenbak model fiets

Opgewekt pennenbakje voor op elk bureau, of het nou op kantoor of in de woonkamer staat. Het is gemaakt van hoogwaardige MDF platen en supersterk. Werkhaus maakt haar producten op een sociale en milieuvriendelijke wijze. Voor 19,95 te koop bij Paagman.

7. Blouse met fietsdessin 69 euro

Sjieke blouse met fietsjes en 'jeansfeel'
Sjieke blouse met fietsjes en ‘jeansfeel’

Zakelijke blouse met fraai fietsdessin voor vrouwen met oog voor essentiele details. Ook verkrijgbaar als blouse met dubbele manchetten.

8. Gamblerventieldoppen 4,95 euro: 15% ledenvoordeel

Dobbelstenenventielen
Dobbelstenenventielen

Geef je fiets een lekker speels accent met deze vrolijke dobbelventielen van de webshop van Cyclocadeau.

9. Wielrennerskerstslinger 17,50 euro: 15% ledenvoordeel

Flandriens
Kerstslinger met wielrenners

Lichtgevende fietsers voor in je kerstboom, maar je kunt ze ook rondom je spiegel slingeren of aan de fiets die je aan je plafond hebt hangen. Te koop voor 17,50 met 15% ledenkorting.  

10. Zonnig dekbed vanaf 39,95 euro

Zomers dekbed
Zomers dekbed

Zin om te dromen van een zonovergoten vakantie met een relaxt ritje langs de zee? Dan helpt dit enorm. Vanaf 39,95 te koop voor een 1-persoons, maar samen dromen kan ook. 

11. Verrassende herenboxer 21,95

Herenboxer met schakels en tandwielen
Herenboxer met schakels en tandwielen voor de echte fietser

Prachtige herenboxer met een verhaal voor mannen met een fietshart. Ze hebben bij Cycology ook nog andere fietsdessins. 

12. BodaBoda fietskussentje 30 euro

fietskussen voor achterop de fiets
BodaBoda kussen voor achterop

Het fietskussentje met de mooiste naam en het mooiste verhaal erachter. De BodaBoda is ontstaan in de jaren ‘60 in het grensgebied van Kenia en Uganda. Tussen de grenzen lag een stuk niemandsland waar geen gemotoriseerd vervoer mogelijk was. Fietstaxi’s met kussentjes achterop verplaatsten de reizigers van de ene naar de andere grenspost. Om de aandacht van klanten te trekken riepen ze: ‘Border-Border!’. Dit verbasterde in het Swahili tot ‘BodaBoda’. Met het BodaBodakussentje maak je je razend populair bij al je vrienden met een lekke band. Het is bovendien handgemaakt door de beste BodaBoda maker van Kenia en zijn team. Hij is er in de varianten Koter en kanjer en je kunt hem met een rugleuning en voetensteunen geschikt maken voor je kind.

13. Loopfiets van 79,95 voor 49,95 euro

Groene loopfiets met dikke banden
Hippe groene loopfiets

Deze houten loopfiets, model chopper, is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, met een zadelhoogte van 30 centimeter inclusief veiligheidshandvaten, verstelbaar zadel, comfortabele luchtbanden en kunststof velgen. Is deze op? Hij is ook te koop in andere kleuren. 

14. Zilveren fietsoorbellen 14,95 euro

fietsoorbellen
Zilveren fietsoorbellen

Elegant detail voor mensen die van fietsen houden. Gemaakt van 925 sterling zilver en maar 14,95. 

15. Poster van kind op de fiets 15,95 euro

Poster van meisje op de fiets
Leuk voor op de kinderkamer

Blije poster van een fietsend meisje met haar tekkel, een illustratie van Fiep Westendorp die vooral bekend is van haar tekeningen voor de boeken van Jip en Janneke. Het formaat is 42 x 59,4 en hij kost 15,95.  

16. Handgemaakte riem van fietsbanden - 29,95 euro

Riem van gerecycelde fietsbanden
Riem van gerecycelde fietsbanden

Spannende riem van gerecyclede fietsbanden. Je weet nooit helemaal wat je krijgt, want de afgedankte banden die de mensen van Lek Belt van fietsenwinkels uit Den Haag krijgen zijn allemaal anders. In verschillende maten te krijgen voor 29,95 euro.

Categorieën