6 op de 10 mensen wil in 2010 meer bewegen

Met het tijdschrift Huisarts in Praktijk is eind december het Fietsersbond-boekje Fietsen als medicijn meegestuurd. Zo kunnen patiënten in 5000 wachtkamers kennis nemen van de preventieve en helende werking van het fietsen. Dit kan helpen bij het voornemen van zes op de tien mensen om in 2010 meer te gaan bewegen.

Veel mensen bewegen nu onvoldoende en krijgen daardoor klachten. Soms denken ze dat bewegen te veel tijd kost of te duur is. Daarnaast kan een ziekte of blessure iemand tegenhouden om zomaar zelfstandig te starten met bewegen. Patiënten komen bij de huisarts terecht voor informatie en advies, maar ook om bezwaren, belemmeringen en klachten te bespreken die iemand tegenhouden te bewegen. In dit boekje staan een aantal goede argumenten om te gaan fietsen en leuke ideeën en handige tips om patiënten op weg te helpen.

Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging verspreidt dit boekje van de Fietsersbond onder 12.000 huisartsen en andere partners. Het Partnership Huisartsenzorg in Beweging wil de huisartsenzorg blijvend inspireren en ondersteunen om bij te dragen aan een actiever en gezonder leven van zijn of haar patiënten. Voor meer informatie kijkt u op: www.actiefadvies.nl.

Meer informatie over het boekje is hier te vinden.

Categorieën