7 Leuke en slimme hightech fietslichten

Sinds de led verschijnt het ene na het andere spectaculaire fietslicht. Fietslampen waarmee je lichtshows kunt geven, maar ook lichten waarmee je je eigen fietspad op de weg kunt projecteren of die herrie maken als je valt. Ze zijn er voor de mooi, de veiligheid en om je de weg te wijzen.

1. Bewustzijnslamp

De gedachte achter Brainy Bike Lights is dat het verlichte fietssymbool het bewustzijn van automobilisten vergroot dat ze met een fietser, dus een kwetsbare verkeersdeelnemer, te maken hebben. Voor- en achterlicht zijn te koop voor 18 engelse ponden per stuk.

Brainy Bike lights

 

2. Fietsjuwelen

Revolights zijn wiellichten. Mag niet volgens de wet, wel mooi.En ook ontzettend duur. Er is een versie van 199 dollar en een van 250.

Revolights

 

3. Circuslichten

Monkeylight zijn leds voor in het wiel in de meest fantastische kleuren en motieven. Van rennende hondjes tot vuurwerk. Voor 24,95 euro heb je een eenvoudig patroon met 4 leds, voor 59,90 euro kun je helemaal losgaan.

Monkeylight

4. Fietslicht met leus

Iets heel anders: Het 8rlicht is een stageproject van studenten van Hogeschool Windesheim. Het leukste is dat je een eigen leus in digitale letters over je achterlicht kunt laten lopen. Maar er zitten nog meer slimmigheden in de lamp. Hij licht op als je remt, ook overdag, want er zit een sensor in. Verder heeft hij een anti-diefstalalarm en kun je hem op laten lichten om hem makkelijk terug te vinden in de stalling. En als je valt, gaat hij knipperen en maakt geluid om anderen te waarschuwen. Nog niet te koop. Het is een Kickstartproject. Als het project doorgaat heb je al voor 40 euro zo’n slim achterlicht. https://www.kickstarter.com/projects/1780424425/8rlicht-the-smart-taillight

 

8Rlicht

5. Fietslicht van ooit

Project Aura werkt ook weer met (in Nederland illegale) wiellichten.Nog niet te koop.

Project aura

6. Richtingaanwijzer

De Hammerhead is fietslicht en richtingaanwijzer ineen. Voor 85 dollar kun je er een pre-orderen.

Hammerhead

7. Projectielamp

Blaze bike lights zijn bedacht door Emily Brooke. Meters voor je projecteert de lamp een groene fiets om aan te geven dat je er aan komt.

Blaze bike lights

Categorieën