8 Fietscaravans voor vrije vogels

Als je geen bezwaar hebt tegen krap wonen, kun je je huis verkopen en van de opbrengst de wereld over met een fietscaravan. Overal beschut tegen kou en wind en voor benzine hoef je ook niet te stoppen. En ook een leuk alternatief voor een gemotoriseerde camper in de vakantie (als ze op zijn ivm corona bijvoorbeeld).

1. Zelfbouwfietscaravan Foldavan

Bron: youtu.be

De Foldavan is verderlicht van stof. Je kunt het bouwpakket bestellen en dan zelf aan de slag. Doordat hij gevouwen kan worden is hij niet zo breed als sommige andere fietscaravans.

2. De fietscaravan voor barre tijden

Fietscaravan van Kevin Cyr

Kunstenaar Kevin Cyr maakt fietscaravans voor barre tijden waarin je wellicht voor natuurrampen moet vluchten. Handig om dan een eigen huis mee te hebben en niet afhankelijk te zijn van bezinepompen.

3. Fietscaravan met keukentje

fietscaravan met opengeklapte keuken.
Je rijdt er ook zo mee een fietspont op.

Op Bicyclecaravan.com kun je deze fietscaravan met keukentje (!) huren. Van de site: ‘Je kunt er rechtop in zitten. Je hebt geen gedoe met opzetten en afbreken (in de regen). Het geïntegreerde keukentje met koelbox en tafeltje is a la minuut minuut beschikbaar, ook onderweg. De kleding en bagage ligt uitgestald op een kledingplank en je ligt hoog en droog op een comfortabel matras.’ De idealistische bouwers blijven het ontwerp perfectioneren.

4. Architectonische fietscaravan

Bron: www.youtube.com

Fietscaravan van architectencollectief Encore Heureux. In het filmpje zie je hoe een plekje voor de fraaie, maar nogal grote fietscaravan gezocht wordt.

5. Festivalfietscaravan

grijnzende man in witte fietscaravan
Festivalfietscaravan op Burning Man

Festivalcaravan. Deze caravan is gebruikt op Burning Man, maar dat is wat ver fietsen. Lowlands of Pinkpop 2021 moet kunnen. Meer uitbarstingen van creativiteit op de site van deze geweldige uitvinder.

6. De fietsbootcaravan

fietsboot

Een fietsboot van Daniel Durnin. Geen idee hoe soepel de fiets/boot vaart of fietst, maar het is een plaatje.

7. Fietsvouwcaravan voor e-bike

Fietsvouwcaravan voor e-bike

Geweldig dat ook de vouwcaravan er in fietsvariant is! Ziet er robuust uit. Voor rond de 3000 euro heb je er eentje. Probeer hem niet uit achter je gewone fiets te hangen want hij is niet bepaald lichtgewicht. 29 kilo weegt hij. Te koop bij gentletent. 

8. Fietscaravan met luifel

fietscaravan met luifel

Hier kun je wel een paar jaar mee weg als je ook nog de zonnepanelen erbij neemt: een zithoek, ventilator en zelfs een luifel! En wat een beauty, deze fietscaravan van widepath.

Duitse vakantiefietsers

Op fietsvakantie?

Je wilt op fietsvakantie in Nederland. Hoe pak je dat aan? Lees meer

Categorieën