9 manieren om bier en wijn mee te nemen op de fiets

roetzmet_bierdragerkl

Vooral in Amerika is het groot, de combinatie van (kleinschalig gebrouwen) biertjes en hippe fietsen. Maar hoe neem je die biertjes mee op je hipsterfiets?

Vooral in Amerika is het groot, de combinatie van (kleinschalig gebrouwen) biertjes en hippe fietsen. Maar hoe neem je die biertjes (in navulbare ‘growlers’)  mee op je hippe, dus bagagedragerloze fiets? Meerdere ontwerpers hebben zich in dit vraagstuk vastgebeten, en niet zonder resultaat. Er is zelfs een fiets ontworpen die primair bedoeld is om één bierfles op te vervoeren.
Maar ook voor wijn en kratten en blikjes bier op de fiets heeft de mensheid iets bedacht.

Bierdrager1. De Roetz beer carrier

Geen last meer van rammelende bierflesjes. Je maakt deze houder zo vast aan je stang. Moet je dus wel een stang hebben, anders ‘Roetzjt’ deze beer carrier richting ketting. Prijs: 59 euro.

Krat stevig achterop met kratvast2. Kratvast

Geen geklungel met een spin of snelbinder. Met de Kratvast zet je een bierkrat stevig op je bagagedrager. In dit rijtje van oplossingen om drank mee te nemen op de fiets is het bovendien een reuze goedkope oplossing: 8,99 euro!
Bungelblikje aan het stuur3. Bierblikhouder

Naast de koffiebekerhouder heb je dus ook een bierblikhouder voor op de fiets. Extra stevig zodat je er ook mee kunt mountainbiken. Al moet je dan wel van door elkaar gehusseld, lauw geworden bier houden. Voor 56 euro te koop bij Etsy.

Six pack aan je stang4. Sixpack aan je stang

Weer jammer voor de dames zonder stang. Voor 32 dollar hang je een kratje met 6 flesjes aan de stang.

Bierpullenfiets5. Fietsframe met hart voor bier

Deze fiets is rondom de Amerikaanse ‘growler’ ontworpen. Als nuchtere Nederlander vind je dat toch al snel gekkigheid. De prijs konden we niet achterhalen, maar we verwachten sowieso niet dat hij als een warm broodje over de toonbank gaat.

Zadeltasje voor 1 bier6. Biertas voor het zadel

Gelukkig kunnen ook de mensen (v) zonder stang bier op de fiets vervoeren. Voor 80 dollar heb je dit tasje voor onder het zadel in huis.

Plek voor 6 flesjes7. Zes gelukkige oranje flesjes aan de stang

Ook voor deze bierhouder heb je weer een stang nodig. In vrolijk Koningsdagoranje. 73 dollar bij Amazon.com

Wijn op de fiets8. Wijn op de fiets

Ook de liefhebbers van wijn en fietsen worden door de ontwerpers niet vergeten. Voor 70 euro kun je deze leren wijndrager van Wood en co aanschaffen.

Flessenrek op je voorvork9. ‘Growler’-rekje

Volgens bierbrouwer en -kenner Kees Volkers, auteur van Ontdek de bieren van Amsterdam,  was het tot de jaren vijftig ook in Nederland gebruikelijk om naar een brouwer te rijden om daar je kan met bier te laten vullen. De term ‘kan’ is inmiddels vervangen door het uit Amerika overgewaaide ‘growler’. In Amsterdam is inmiddels een biercafé geopend waar je met je kannetje alias ‘growler’ bier kunt halen, the Beer Tree. Om die flesjes te vervoeren kun je een rugzakje gebruiken, maar een speciaal growlerrekje á 55 dollar is misschien net zo leuk.

 

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.