9 oktober, Filevrije dag?

Doe mee en kom op 9 oktober met de fiets naar het werk! Door één dag per week met de fiets naar het werk te gaan draagt u bij aan 20% minder files en minder luchtvervuiling. En: Fietsen is gezond!

Donderdag 9 oktober 2008 zou de geschiedenis in kunnen gaan als een dag zonder files! ANWB, Rabobank en de NS roepen iedereen op om op deze dag op een slimme manier naar het werk te reizen om zo files te voorkomen: kijk op de website www.filevrijedag.nl. Een sympathieke actie waar ook de Fietsersbond aan deelneemt. Want door vroeger, later of op een andere manier naar het werk te reizen, zijn de gebruikelijke doordeweekse files terug te dringen en wellicht zelfs te voorkomen.

Pak de fiets naar het werk!
Kijk voor de voordelen voor zowel werknemer als werkgever op www.fietsfilevrij.nl. Op deze site vind u informatie over vijf vernieuwde fietsroutes en bijvoorbeeld over de fiscale mogelijkheden om fietsen naar het werk te stimuleren.

Er zijn diverse mogelijkheden om de file te vermijden en de fiets te pakken. De Fietsersbond zet zich in voor het vergroten van deze mogelijkheden, door mee te werken aan de aanleg van snelle fietsroutes. In het project ‘Fiets filevrij!’ werken we samen met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en regionale en lokale overheden aan het vernieuwen van vijf fietsroutes in filegevoelige gebieden.Ook wordt gewerkt aan een comfortabele en snelle fietsroute tussen Leiden en Den Haag en tussen Delft, Pijnacker en De Lier.

Zo’n 1,2 miljoen mensen in Nederland fietsen al naar het werk, over een steeds grotere afstand. Honderdduizend mensen fietsen dagelijks meer dan tien kilometer naar het werk. U ook? Kijk voor meer informatie ook op www.nederlandbereikbaar.nl.

Categorieën