Aangenaam verrast door snelle groei OV-Fiets

"Wij zijn aangenaam verrast door de snelle groei van OV-fiets", zegt Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. "Nu kun je met fiets en trein echt van deurtot- deur reizen, en daarmee biedt NS een volwaardig alternatief voor de auto. Bovendien is het gezond én milieuvriendelijk om te kiezen voor fiets en trein."

OV-fiets is in haar eerste jaar onder de vleugels van NS harder gegroeid dan ooit tevoren. Het aantal ritten met de OV-fiets steeg met 46%, van 330.000 naar 480.000, en het aantal abonnees steeg met 50%, van 34.000 naar 51.000. Er kwamen afgelopen jaar 42 huurlocaties bij, waardoor klanten nu op 182 verschillende locaties een OV-fiets kunnen huren. Dankzij OV-fiets wordt het reizen met de trein nog aantrekkelijker omdat NS nu ook vervoer aanbiedt voor het laatste stukje van de reis naar de eindbestemming van de klant.

Directeur OV-fiets Kaj Mook: "De resultaten van 2008 hebben onze doelstelling én verwachtingen overtroffen. En natuurlijk blijven we streven naar groei. Onze onlangs geïntroduceerde nieuwe fiets draagt bij aan de zichtbaarheid van OV-fiets en zal, samen met de continue verbetering van beschikbaarheid, bijdragen aan ons doel van één miljoen ritten in 2011."

Oplossing voor bereikbaarheidsproblemen
Contracten met grote zakelijke klanten en deelname in bereikbaarheidsinitiatieven van Rijkswaterstaat bij wegwerkzaamheden, bieden OV-fiets een duidelijk groeiperspectief voor 2009 en daarna. Zeker op de zakelijke markt. OV-fiets wordt steeds vaker gezien als een serieuze optie om bereikbaarheidsproblemen op te lossen. Ook het streven naar duurzaamheid en gezondheid zijn motieven voor bedrijven om te kiezen voor OV-fiets.

OV-fiets op P+R
De OV-fiets wordt zakelijk en privé gebruikt voor het laatste stukje van de reis. Meestal is dat een reis per trein, maar soms een reis met ander openbaar vervoer of de auto. De bedoeling van OV-fiets is dat klanten overal kunnen overstappen op een OV-fiets, en daaraan is afgelopen jaar weer hard gewerkt met de opening van tenminste 15 huurlocaties in stadscentra, op bedrijventerreinen, metrostations en P+R terreinen. Voor deze overstap is wel een abonnement nodig, aan te vragen op www.ov-fiets.nl

Bron: Persbericht resultaten OV-Fiets 2008 d.d. 22-02-2009

Categorieën