Actie BNN voor betere stallingsmogelijkheden bij stations

De Coen en Sandershow van BNN is op Radio 3FM en op de website een actie begonnen tegen het verwijderen van fietsen bij stations en voor meer stallingen en gratis rekken. Op coenensandershow.nl staat een petitie waarop mensen kunnen reageren.

Foto: www.flickr.com/photos/21289977@N05/In korte tijd stonden daar al meer dan 300 reacties op. BNN en Fietsersbond zullen de petitie en de reacties binnenkort samen aan een geschikte partij aanbieden.

Tekst van de actie:
De overheid wil dat we meer gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Maar als je braaf je fiets bij het station neerzet om de trein te pakken dan wordt je fiets wel zonder pardon verwijderd! Hoog tijd om in actie te komen!
Op de treinstations in Nederland is steeds minder ruimte om je fiets te parkeren. Je wordt bijna gedwongen om je fiets buiten de rekken te plaatsen, maar dan wordt deze wel verwijderd. En nu wil de NS daar ook nog eens kosten aan verbinden. Er moeten meer stallingen komen zodat we onze fietsen kwijt kunnen. En tot die tijd moet de gemeente van onze fietsen afblijven!

Teken direct de petitie

Categorieën