Alexandra van Huffelen nieuwe voorzitter Fietsersbond

Alexandra van HuffelenAlexandra van Huffelen (46) is afgelopen weekend door de Ledenraad van de Fietsersbond benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Ze volgt in deze functie Marijke van Haaren op die na acht jaar voorzitterschap statutair aftreedt.

Van Huffelen is in het dagelijks leven directeur van het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB, en was daarvoor wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte in de gemeente Rotterdam.

Fietsersland
Alexandra van Huffelen is een groot fietsliefhebber. Ze heeft geen auto, en doet alles met het openbaar vervoer en de fiets. Ze is daarom overtuigd van de kracht van de combinatie van fiets en OV.  “Ik kijk er erg naar uit om aan het werk te gaan voor deze zeer belangrijke organisatie. Nederland is een fietsersland, maar er kan nog veel worden gedaan om fietsen aantrekkelijker te maken. Niet alleen door letterlijk ruimte te maken voor de fiets, maar zeker ook door mee te denken en te werken aan een goede plaats voor de fiets in bestaande en vooral nieuwe mobiliteitsconcepten.”

Directeur Hugo van der Steenhoven is blij met de nieuwe voorzitter. “Niet alleen is Alexandra persoonlijk een fervent fietser, ze is een boegbeeld op het vlak van duurzaamheid en heeft een groot netwerk, dat past bij de wereld waarin de Fietsersbond opereert. En daarbij is ze ook nog eens een heel leuk persoon. De organisatie heeft dan ook veel zin om met haar komende jaren onze nieuwe koers uit te voeren.”

Categorieën