Alle OV-fietspunten in routeplanner Fietsersbond

Vanaf vandaag staan alle 226 OV-fietshuurlocaties in de digitale routeplanner van de Fietsersbond. OV-fiets en de Fietsersbond willen met deze samenwerking de fietser optimaal van dienst zijn. OV-fiets verhuurt de fiets en de Fietsersbond zorgt ervoor dat de fietser in een onbekende omgeving eenvoudig de weg kan vinden.

Gebruikers kunnen nu dus een fietsroute plannen vanaf de OV-fietshuurlocatie naar de plaats van bestemming. De planner geeft ook alle informatie over openingstijden en het type locatie. Hiermee is de fietsrouteplanner van de Fietsersbond nog waardevoller geworden voor fietsers. De planner bevat onder andere ook alle 300 veerponten en informatie per pont, 6000 bankjes en alle stationsingangen. Zo biedt de fietsrouteplanner voor woon-werkfietsers alle benodigde informatie, maar ook de recreatieve fietser vindt wat hij nodig heeft.

Een voorbeeld van een fietsroute vanaf een OV-fiets huurlocatie

Van en voor fietsers
De Fietsrouteplanner is uniek voor fietsers. Honderden vrijwilligers van de Fietsersbond in het hele land zorgen dat de planner dagelijks de meest actuele en interessante informatie bevat. Gebruikers kunnen ook verschillende profielen kiezen: de kortste route, een sociaal veilige route, een recreatieve route of een autoluwe route. De planner geeft ook aan hoeveel CO2 per rit wordt bespaard ten opzichte van de auto en hoeveel kilocalorieën er verbruikt worden. De Fietsrouteplanner bestrijkt bijna heel Nederland. In het najaar worden de drie zuidelijke provincies toegevoegd en met de provincie Groningen is overleg. De Fietsersbond verwacht dat de routeplanner in 2012 een landelijke dekking heeft.

Categorieën