Anti fiets-smoes onderuit gehaald

Op dinsdag 1 september 2009 is het een jaar geleden dat Gerard Poels de site hetregentbijnanooit.nl is gestart. Hij begon met die site om de smoes "Ik ga echt niet op mijn fiets naar het werk want het regent zó vaak!" de kop in te drukken en zo meer mensen uit de auto op de fiets te krijgen. Zowel het milieu als de gezondheid zouden daar bij gebaat zijn.   

Fietsers die dezelfde ervaring hebben worden vreemd aangekeken
Op www.hetregentbijnanooit.nl houdt Gerard sinds 1 september 2009 voor zijn woon/werk ritten bij of het wel of niet regent. Op de site is ook in 1 oogopslag te zien wat het cumulatieve percentage is en wat de percentages voor de afgelopen maanden zijn.

Op 1 september zal het weer van ongeveer 290 ritten (5220 kilometer) zijn bijgehouden. Het percentage regen zal rond de 11% uit komen. Uit dat percentage, maar ook uit de 100 reacties die op de site te lezen zijn blijkt dat het inderdaad bijna nooit regent. Helaas blijkt uit diezelfde reacties ook dat de site nog steeds preekt voor eigen parochie. De reacties blijken namelijk vaak van fietsers die al lang weten dat het klopt. Door hun collega’s worden ze echter vaak vreemd aangekeken als ze zeggen dat het bijna nooit regent.

Gerard fietst zelf gemiddeld zo’n 3,5 keer per week tussen zijn woonplaats Grave en zijn werk in Nijmegen (18 kilometer enkele reis) en heeft in de afgelopen 2,5 jaar op die route maar 2 keer gebruik gemaakt van de auto.
Hij hoopt dat eventuele media-aandacht rond de eerste verjaardag van de site de boodschap mee helpt overbrengen, want het regent echt bijna nooit! (Dus ga toch fietsen!)

www.hetregentbijnanooit.nl
 
 

Categorieën