Autoslaaptrein nu ook voor fietsers

autoslaaptrein

Er is een nieuwe treinverbinding naar Italië voor fietsers. Volgend jaar rijdt er van 5 juli tot en met 31 augustus een autoslaaptrein van Düsseldorf naar Livorno. Zonder auto, maar met fiets mag nu ook. Enkele reis voor de fiets: 24 euro.

De Autoslaaptrein hield er in 2015 mee op. Omdat er veel vraag is naar deze nachttrein waarop je je auto kunt meenemen, besloot de Treinreiswinkel om verbindingen over te nemen. Vanuit Nederland was het niet mogelijk, maar de autoslaaptreinen konden wel vanuit Düsseldorf vertrekken. ’s Avonds vertrek je en ’s ochtends kom je uitgerust in Verona en Wenen aan. Daar is nu dus Livorno bij gekomen. En fietsers zonder auto mogen nu ook mee. Maar hoe kom je als fietser in Düsseldorf? Volgend jaar gaat er vanaf Arnhem een trein naar Düsseldorf en daar kun je dan overstappen op de Autoslaaptrein.

Categorieën

Michiel Slütter, crossmdia

Michiel Slütter

Hoofdredacteur van 2004 tot 2022

De fiets is zo vanzelfsprekend dat bijna vergeten wordt hoe bijzonder het is dat er zoveel wordt gefietst. Ik doe verslag van alles wat met fietsen en onze fietscultuur te maken heeft. Voor de Fietsersbond ben ik als hoofdredacteur crossmedia eindverantwoordelijk voor fietsersbond.nl en ons magazine de Vogelvrije Fietser. Daarnaast freelance content creator en journalist.