Meer ruimte voor de fietser

BAM en de Fietsersbond zetten duurzame samenwerking voort

Samenwerking BAM en de Fietsersbond 2023

Al bijna 10 jaar werken BAM Infra Nederland en de Fietsersbond intensief samen. De duurzame en waardevolle relatie wordt voor drie jaar verlengd. We blijven onze krachten bundelen om meer mensen op de fiets te krijgen en houden. Dat doen we door fietsers letterlijk en figuurlijk meer ruimte te geven.

Samen voor een mooier Nederland
BAM bouwt al meer dan 150 jaar mee aan de infrastructuur van Nederland. Hiervoor realiseren ze samen met opdrachtgevers en partners duurzame, creatieve en innovatieve oplossingen. Zo geven ze letterlijk vorm aan de toekomst van Nederland.

BAM en de Fietsersbond werken samen aan oplossingen om fietsers meer ruimte te geven. Zo hebben we fietsenstallingen met internationale allure gerealiseerd in Utrecht en op de Zuidas in Amsterdam. Ook werken we samen op meerdere projecten aan een veilige, toegankelijke en aantrekkelijke fietsinfrastructuur. Het Rondje Schiphol op de fiets wordt binnenkort zichtbaar in de Routeplanner app en de website.

Fiets is onmisbare schakel
BAM werkt met de Fietsersbond ook aan oplossingen om steden leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De fiets is daarin een onmisbare schakel. Veel gemeenten en steden willen het autoverkeer terugdringen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Om de steden goed toegankelijk te houden of zelfs toegankelijker te maken, zijn we betrokken bij het ontwikkelen en realiseren van overstaplocaties, ook wel mobiliteitshubs genoemd. In deze hubs komen meerdere soorten van mobiliteit samen. Denk aan de (deel)fiets en het OV. Maar in de hubs kunnen mensen ook terecht voor het opladen van hun fiets, een kleine reparatie, wat te eten en drinken of het ophalen van een pakketje.

Anders inrichten van straten en wijken
Op buurt- en wijkniveau is BAM met de Fietsersbond actief in De Rechtvaardige Straat. Daarbij draait het om het anders inrichten van straten en wijken. Al jaren neemt de drukte in steden toe en dat zal de komende jaren niet veranderen. De verschillende gebruikers hebben allemaal hun eigen behoeften en wensen op het gebied van mobiliteit, vitaliteit en veiligheid. Behoeftes die allemaal relevant zijn, maar waarvoor eenvoudigweg geen ruimte is om ze allemaal te vervullen als we ze op de traditionele wijze blijven benaderen. In De Rechtvaardige Straat staan veiligheid, verbinding, diversiteit en verduurzaming van mobiliteit centraal.

Categorieën